iltasyazilim
FD Üye
Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı çavdar unu
*1 yaş maya yada 1 instant maya
*Tatlı kaşığı tuz
*1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz)
*Arzuya göre çekirdek içi (ayçiçeği, yada kabak çekirdeği)
Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot) Tarifi Yapılışı İlk olarak mayamızı çok az ılık suyla eritiyoruz Ve unlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz Azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz Arzuya göre çekirdek içlerinden ekleyip tekrar yoğuruyoruz İyice yoğurduktan sonra üzerini temiz biz bezle kapatıp 30 dakika kadar dinlendiriyoruz
Daha sonra uzun kek kalıbımızı yağlıyoruz yada fırın kağıdı koyup hamurumuzu içine koyuyoruz 2 yemek kaşığı suyu en üste döküp kaşıkla biraz düzeltiyoruz üzerini 15 dakika kadar da burada bekletiyoruz
Bu sürede fırınımızı 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz Kek kalıbındaki ekmeğimizi fırının ortasına yerleştirdiğimiz tepsinin üzerine koyuyoruz ve yanına biraz su koyduğumuz kahve fincanını koyacağız (3 – 4 yemek kaşığı kadar)
200 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişireceğiz Her fırın farklı olduğundan ne olur kontrol edin belki sizinki daha hızlı yada daha geç pişer
Kabı fırından çıkartınca ekmeği içinden alıp, soğumaya bırakın
Sıcakken kesmesi zor olur ama ben yinede dayanamayıp sıcak sıcak kestim
Afiyet olsun
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı çavdar unu
*1 yaş maya yada 1 instant maya
*Tatlı kaşığı tuz
*1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz)
*Arzuya göre çekirdek içi (ayçiçeği, yada kabak çekirdeği)
Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot) Tarifi Yapılışı İlk olarak mayamızı çok az ılık suyla eritiyoruz Ve unlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz Azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz Arzuya göre çekirdek içlerinden ekleyip tekrar yoğuruyoruz İyice yoğurduktan sonra üzerini temiz biz bezle kapatıp 30 dakika kadar dinlendiriyoruz
Daha sonra uzun kek kalıbımızı yağlıyoruz yada fırın kağıdı koyup hamurumuzu içine koyuyoruz 2 yemek kaşığı suyu en üste döküp kaşıkla biraz düzeltiyoruz üzerini 15 dakika kadar da burada bekletiyoruz
Bu sürede fırınımızı 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz Kek kalıbındaki ekmeğimizi fırının ortasına yerleştirdiğimiz tepsinin üzerine koyuyoruz ve yanına biraz su koyduğumuz kahve fincanını koyacağız (3 – 4 yemek kaşığı kadar)
200 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişireceğiz Her fırın farklı olduğundan ne olur kontrol edin belki sizinki daha hızlı yada daha geç pişer
Kabı fırından çıkartınca ekmeği içinden alıp, soğumaya bırakın
Sıcakken kesmesi zor olur ama ben yinede dayanamayıp sıcak sıcak kestim
Afiyet olsun