Çavdarın faydaları çavdarın faydaları, faydaları nelerdir, özellikleri, kullanıldığı yerler, yetişme koşulları, zararları, kullanım alanları, yetiştiği yerler, latincesi, yararları Diyabetik diyetler de ve zayıflama diyetlerinde kullanılan çavdar ekmeğinin bu konuda ki faydalarını biliyoruz Peki çavdarın öteki faydaları nelerdir; biliyor muyuz Melek'ler? O halde buyrun; 1548780943 1548780943 cavdarinfaydalari5c5085936ebb0cavdarinfaydalari5c5085936ebb0 cavdarinfaydalari5c5085936ebb0 ÇAVDAR İÇİNDE BULUNAN BELIRLI BAŞLI MADDELER: Karbonhidratlar, azotlu maddeler, minerallerden demir ve kalsyum bulunur ÇAVDARIN FAYDALARI: Kanı sulandırır, zor verir yapıcı ve damar sertliğine aleyhinde yatırma hassası vardır KULLANILDIĞI HASTALIKLAR: Damar sertliğinde, damar hastalıklarında, tansiyon yüksekliğinde, kanı sulandırmak için kullanılır NASIL KULLANILIR? Ekmek yapılır bir litre suya 30 gram çavdar kaynatılır, bu su yumuşaklık devretmek için kabız olanlara içirilir Çavdar ekmeği yiyen halk arasında kalb ve damar hastalıkları eksik veya hiç görülmemiştir