Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çavdarlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Çavdarlı Ekmek Nasıl Yapılır?
0
143

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ekmek Türk mutfağının olmazsa olmaz yiyeceklerinden biridir ''Ekmeksiz doyulur mu?'' görüşü ülkemizde oldukça yaygındır Beyaz ekmek tüketmek istemeyenler için de çavdar ekmeği iyi ve sağlıklı bir alternatiftir





Çavdar ekmeği tam tahıllı ekmek türlerinden biridir ve çavdar unundan üretilir Çavdar taneleri, buğday tanelerine kıyasla biraz daha koyu renklidir Çavdar ekmeği, kısaca çavdarın öğütülmesiyle oluşan una, buğday ununun eklenmesi ile elde edilen unla yapılır Çavdar ekmeği evde de kolaylıkla yapılabilir

Çavdarın birçok faydası vardır Çavdar, içerğinde bulunan lif dolayısı ile hazmı kolaylaştırır, sindirimi hızlandırır, yemek sonrası uyku ve yorgunluk hissinin azalmasını sağlar İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, şeker hastalığı ve kalp krizi riski taşıyanlar için çok faydalıdır Kolesterol ve tansiyonun düşürülmesinde ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur Bir dilim çavdar ekmeği yaklaşık 55 kaloridir

Çavdar Ekmeğinin Yapılışı için Gerekli Malzemeler:

Çavdar unu
Biraz tuz
1 paket kuru maya
Toz şeker
Ilık su
Sıvı yağ

Yapılışı:

1 Malzemeleri, suyu azar azar ekleyerek karıştırın ve mayalanmaya bırakın Mayalanma sırasında hamurun üzerini örtün Farklı tatlar elde etmek için içerisine zeytin, ceviz, fıstık, kuru üzüm gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz

2 Fırın kabını hamuru koymadan önce hamurun yapışmaması için yağlayın

3 Hamur kabardıktan sonra bir kez daha yoğurup fırın kabına koyarak tekrar mayalanması için biraz daha bekleyin Bu mayalama sırasında üstünü açık bırakın

4 Tekrar kabardıktan sonra önceden 180190 derecede ıstılmış fırında pişirin

5 Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterse de 2530 dakikada pişebilir Piştikten 20 25 dakika sonra kalıptan kolayca çıkarabilirsiniz


 

Similar threads

Dünyanın dört bir yanında edindiği bilgi birikimiyle fırıncılık bölümüne öncülük eden Lesaffre Türkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Yöneticisi Kerem Çetin, meskende ekmek imalinin birbirinden değişik püf noktalarını paylaştı. Çetin, olağan ekmeklik buğday unundan alınan hacmin, tam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Mini Çavdar Ekmekleri (Muffin Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: *1 buçuk su bardağı un *1 buçuk su bardağı çavdar unu *1 yaş maya ya da 1 instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz) *Arzuya göre çekirdek içi (ayçiçeği ya da kabak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Dünyanın dört bir yanında edindiği bilgi birikimiyle fırıncılık sektörüne öncülük eden Lesaffre Türkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Direktörü Kerem Çetin, evde ekmek yapımının birbirinden ilginç püf noktalarını paylaştı. Çetin, normal ekmeklik buğday unundan alınan hacmin, tam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
435
Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı çavdar unu *2 su bardağı beyaz un *Yarım su bardağı ılık süt *1,5 su bardağı su *Yarım klasik çay bardağı zeytinyağı *1 tatlı kaşığı tepeleme instant kuru maya *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz Pofuduk Ekmek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Çavdar Ekmeğim (Roggenbrot) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *1 buçuk su bardağı un *1 buçuk su bardağı çavdar unu *1 yaş maya yada 1 instant maya *Tatlı kaşığı tuz *1 buçuk su bardağı ılık su (az gelirse eklersiniz) *Arzuya göre çekirdek içi (ayçiçeği, yada kabak çekirdeği) Çavdar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt