Çavuşoğlu, 'Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor. Cumhurbaşkanımızın şiddetli bir başkan olduğunu kabul ediyor. Hakkını teslim ediyor. Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum' dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir programda Suriye'ye yönelik askeri harekat hakkında konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarında "Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum" kelamları dikkat çekti.
İlgili kısım şu formda:
ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanımız artık bunlarla bir yere varamayacağımızı anlayınca birinci Trump'ı aradı ve "Biz şimdiye kadar sizinle çalışmak istedik lakin olmadı artık kendi başımızın dermanına bakacağız" dedi. Trump da dinledi ve "Peki DAEŞ'liler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var "dedi. Cumhurbaşkanımız da, "Biz gereğini yaparız" dedi. Trump da "Tamam bizim askerimizi maksat almayın" dedi.
TRUMP'IN AÇIKLAMALARI
Ortada farklı bir lider tipi var. Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor. Cumhurbaşkanımızın güçlü bir başkan olduğunu kabul ediyor. Hakkını teslim ediyor. Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum. Trump, Cumhurbaşkanımızın bu kadar kalabalık halkı gerisinde nasıl topladığını merak ediyor.
TRUMP'IN SKANDAL MEKTUBU
Bu mektubun üslubu Trump'ı bağlar. Berbat kelam sahibine aittir. Düzeyi de onu bağlar. En hoş yanıtı ABD halkı verdi. Bizim yanıtımız harekat oldu. Alanda karşılığını verdik. Küme konuşmamızda Cumhurbaşkanımız yanıtını verdi. Biz önemli bir devlet olarak o denli düzeyde bir mektup muharrir mıyız? O düzeye düşer miyiz? Düşmeyiz. Bu Amerika'yı küçük düşüren bir durum. Bu türlü bir mektubun yeri çöp kutusudur. Cumhurbaşkanımız çöp kutusunun düzeyine inmez.