Çaya batırıp batırıp yenecek bu nefis lezzetleri kimilerimiz dışarıdan hazır olarak almayı da çok seviyor. Akşamların çayın yanında ya da 5 çay saatlerinde lezzetli bir kurabiye hazırlamak ister misiniz? İşte en pratik çay kurabiyesi tanımı...
Kurabiyeler, hele ki tatlı kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Kahvenin yanında da çok güzel gidiyorlar elbette. Konuklarınıza 5 çayında ikram edeceğiniz lezzetli tarifler arıyorsanız bu kurabiye tanımı tam size nazaran. Çayın yanında sıcak sıcak batırarak yiyebileceğiniz, tarçın ve vanilya kokusuyla da beğenerek tüketeceğiniz çay kurabiyesi, tanımını sizler için araştırdık. Bu kurabiye başka kurabiyelerden biraz daha sert ve şahane bir lezzeti var. Çayın içerisinde çabucak erimemesinin sebebi içerisinde yumurta ve sıvı yağ bulundurması. Çay kurabiyelerinizi yapıp kavanozlarda saklama vakti şimdi!
ÇAY KURABİYESİ TANIMI:
GEREÇLER
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
2 adet vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1,5 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 kahve fincanı damla çikolata
YAPILIŞI
Tereyağını ve yumurtayı derin bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra içerisine sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Uygunca karıştırdıktan sonra abartma tozu, tarçın ve unu ek ederek ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Damla çikolataları da ek ettikten sonra rulo hali vererek 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru 2 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine güzelce dizerek, 15 dakika 180 derece pişirin.
Afiyet olsun...