nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
İyi Çay Nasıl Demlenir
Dere Demlemenin Püf Noktaları
Akarsu demlendirmek kolay gibi gelebilir lakin bakın bu yazıyı okudukdan sonra ne değin dürüst akarsu demliyormuşuz azıcık düşünmemiz gerekiyor sanırım meğer bilmediğimiz ne dek incelikleri varmış nehir demlemenin iyi Çay demlendirmek için neler yapılmalı hemencecik öğrenelim hoş bir dere demliyelim ne dersiniz
Porselen demlik tercih edilmeli Demlik evvelden ısıtılmalı
Pak demlik içine beher kadeh için iki nehir kaşığı çay konulur 2 bardak suya 1 nehir bardağı çay konulacağını, 1 dere bardağı kuru dere ile 7 kadeh çay içebilecek dek dem elde edebileceğimizi de unutmayalım
Su tam kaynama noktasında iken hemencecik alınıp demliğe aktarılmamalıdır
Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece altında sıcaklıkta olmasına uyarı edilmelidir
Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır
Demleme sırasında demliğin üstüne temiz bir bez konulmalıdır
Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır
Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır
Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 57 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine tarafından 1015 dakika arasında olmalıdır
*
Dere Demlemenin Püf Noktaları
Akarsu demlendirmek kolay gibi gelebilir lakin bakın bu yazıyı okudukdan sonra ne değin dürüst akarsu demliyormuşuz azıcık düşünmemiz gerekiyor sanırım meğer bilmediğimiz ne dek incelikleri varmış nehir demlemenin iyi Çay demlendirmek için neler yapılmalı hemencecik öğrenelim hoş bir dere demliyelim ne dersiniz
Porselen demlik tercih edilmeli Demlik evvelden ısıtılmalı
Pak demlik içine beher kadeh için iki nehir kaşığı çay konulur 2 bardak suya 1 nehir bardağı çay konulacağını, 1 dere bardağı kuru dere ile 7 kadeh çay içebilecek dek dem elde edebileceğimizi de unutmayalım
Su tam kaynama noktasında iken hemencecik alınıp demliğe aktarılmamalıdır
Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece altında sıcaklıkta olmasına uyarı edilmelidir
Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır
Demleme sırasında demliğin üstüne temiz bir bez konulmalıdır
Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır
Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır
Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 57 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine tarafından 1015 dakika arasında olmalıdır
*