Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çay sekerinin üretim aşamaları

çay sekerinin üretim aşamaları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
dere sekerimin üretim aşamaları

PANCARLARIN KESİLMESİ
Pancar kesme makinelerinde pancarlar 48 mm kalınlığında ve 10 cm uzunluğunda kıyımlara dönüşür


ŞERBET ÜRETİMİ
Kıyımlardan şerbet üreten sisteme diffüzör denir
Diffüzörün bir ucundan kıyım girerken öteki ucundan su girer
Sonuçta şekerce zenginleşen kıyımlar ham şerbet olarak işletmeye alınır
Fotoğraf 3 Şekeri alınan kıyımlar diffüzörden posa olarak çıkarlar
Şekeri azalmış kıyımlar ise diffüzörlerden sulu pancar posası olarak çıkarılır
Sulu posa preslerde sıkılarak, hayvan yemi olarak kullanılacak ışık halkası kazanç
Kıyımlardan şekerin alınması 70 derece sıcaklıkta ve 1 saatlik bir zamanda gerçekleşir


ŞERBET ARITIM
İşletmeye alınan ham şerbet içinde şeker açık havada bir takım maddelerde bulunmaktadır
Şerbet bünyesinde yer alan şeker dışı maddelerden kurtarılmak için, şerbet arıtım istasyonlarında bir dizi işleme tabi tutulur
Bu işlemlere şerbet arıtım adı verilir
Böylece beyaz şeker verimi ve kalitesi artar
Şerbet arıtımı, çiğ şerbetin kireç sütü ve karbondioksit gazıyla işleme bağlı tutulmasıdır
Şerbet arıtımıyla şekerin kristalizasyonunu engelleyen maddeler şerbetten uzaklaştırılır
Şerbet arıtımının tamamlanması için şerbet iki kere da karbonitratlanmaya yan tutulmaktadır


ŞERBET KOYULAŞTIRMA
Bu işlem Buharlaştırıcıdenilen ve iki bölümden oluşan silindirik kazanlarda gerçekleştirilir
Burada hedef şerbetin buharla suyunu uçurarak daha çok kuru madde ihtiva edecek ülkü getirmektir


RAFINE SÜZME VE ERİTME
Koyu şerbet rafineride kristalizasyon pişirim aparatlarındavakum aşağı arıtılır
Burada içinde kristal halinde şeker ve şeker dışı maddeler yer alan bir mahsul elde edilir ama buna LapadenirKoyu şerbet rafineride arıtılır


LAPANIN SANTRİFÜJLENMESİ VE ŞEKERİN AMBALAJLANMASI
Santrifüjlerde lapa, içindeki kristalleşmiş şeker şurubundan ayrılır
Santrifüjler, düşey aks etrafında dönen delinmiş silindirik tamburlardan oluşmaktadır
sonradan yaş şeker kurutma dolaplarında kurutulur
Kurutulan şeker eleklerden geçirilerek temizlenir
Kantarlara gelen şeker 50 kg torbalara doldurularak ambalajlama işi tamamlanır
Santrifüjden ayrılan şurup melas olup şeker dışı maddeler içermektedir
Melas hayvan beslemede değerli bir besin maddesidir

Cevap: çay sekerinin üretim aşamaları

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee *
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt