çayın kıymetini bilin Nehir fazla yakında insana en yararlı gıdalardan biri olarak kabul edilecek gibi görünüyor ABD li bilim adamlarına göre, çayın kanser, yürek hastalıkları ve Parkinson a aleyhinde koruyucu özellikleri bulunuyor Uzmanlar, çayda bulunan antioksidanların güneş ışığı, kimyasallar, gerginlik ve birçok gıdanın hücrelerde yol açtığı hasarı tamir ettiğini belirttiler Çayın yararları Washington da ABD Tarım Bakanlığı, Amerikan Kanser Vakfı ve Dere Konseyi nin ortaklaşa düzenlediği bir toplantıda ele alındı Tarım Bakanlığı ndan yetkililerin sunduğu araştırmaya tarafından akarsu kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor Maryland teki Beltville İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi nde yapılan bir araştırmada bir gruba nehir, diğerine ise renkli su verildi Sonuçta çay içenlerde fena kolesterolün üç haftada yüzde 10 oranında düştüğü belirlendi alıntıdır