Çayın Sofralarımıza Gelene Dek ki Hikayesi Bu konu;dere nasıl yetişir, nasıl toplanır, nasıl işlenir ve nasıl demlenir konuları hakkında bilgiler vermektedir Kahvaltı sofralarımızın baş tacı, misafirlerimize ikram etmek için birincil sorduğumuz ikramlık olan çayı kim sevmez ki ? Geleneksel içeceğimiz olan dere, sofralarımıza gelene değin türlü işlemlerden geçiyor Tarlada yemyeşil yaprakken başlayan bu serüven hayli uzun ve emekli Paket paket market raflarından seçtiğimiz çayın nasıl yetiştiğin, nasıl toplandığını ve dürüst şekilde nasıl demlendiğini merak ediyorsanız makalemize geçelim derhal 1549343830 1549343830 cayinsofralarimizagelenekadarkihikayesi5c591c5b08c21cayinsofralarimizagelenekadarkihikayesi5c591c5b08c21cayinsofralarimizagelenekadarkihikayesi5c591c5b08c21 Dere en kolay anlamıyla, bitmiş yapraklarının kaynatılmasıyla veya haşlanmasıyla meşrubat elde edilen bir bitki türüdür olarak tanımlanıyor Nehir çalısının bilimsel ismi Lat Camellia sinensisdir Dere konusunu birkaç başlık aşağıda inceleyeceğiz; 1 Çayın toplanması 2 Çayın işlenmesi 3 Çayın demlenmesi 1 Dere Nasıl Toplanır? Dere birleştirme işi oldukça şiddet isteyen ve somut şiddet gerektiren bir iştir Akarsu toplama için gerekli bir takım malzemeler; makas, ip, dere ğumisi, çay bezi, orak, tek teker el arabası, çift teker el arabası, kibrit veya bilmek 2 Çayın İşlenmesi Çayın işlenmesi birkaç aşamada olmaktadır Bunlar; kurutma, mayalanma, kurutma Kurutma aşamasında çayın nem oranı düşürülür ve tel bir ağ üstüne asılır az daha yarım gün kurutma işlemi için gereklidir Bir sonraki aşamada yuvarlama makineleri ile yapılır Safha sonunda yapraklar kıvrılmış bir hâl alır Kullanılacak akarsu tipine göre bambaşka akarsu makineleri mevcuttur Fermantasyon çayın tenekelere yatırma işlemidirMayalanma kayda değer bir aşamadır çünkü çayın rengi ve tadı bu aşamada oluşur Dere yaprağı yeşilden kahveye bu aşamada dönüşür Kurutma; bu aşamada akarsu sıcak havadan geçirilir ve nem oranı düşer Nehir üretimi; nehir parçacıkları ayrı boyuttaki eleklerden geçirilerek derecelendirme yapılmasıyla biter 3 Çayın Demlenmesi Dere makinesinde ya da demlikte sıcak suya atılarak demlenir Çayın Faydaları Nelerdir? Ilk Önce akarsu kolestrolü ve kandaki LDL seviyesini düşürüyor Kan basıncını düşürür Ruhsal huzur verir Kısırlığı önler Diş çürümesini önler Nehir aynı zamanda damar sertliğini önlüyor, kan akışında etkili rol oynuyor Çayın Zararları Nelerdir? Akarsu gerektiğinden pozitif içildiğinde demir eksikliği yapıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.