Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çayın yanına çok yakışan patatesli sıkma tarifi

Çayın yanına çok yakışan patatesli sıkma tarifi
0
80

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cayin_yanina_cok_yakisan_patatesli_sikma_tarifi_1643889138_2097.jpg

Sabah kahvaltısı için de farklı lezzetler arayanlar için sadece yarım saatte yapacağınız bir tarif olan patatesli sıkma tarifi için muhteşem bir haber hazırladık. İnanılmaz lezzetli mis gibi tereyağ kokusu ve patatesin mükemmel uyumuyla sıkma tarifi bugünkü yazımızda.



Gözleme ve katmerle karıştırılan sıkmanın en önemli özelliği katmer ve gözleme gibi sade olarak da tüketilebiliyor. Hem çay sofralarına hem de kahvaltı masalarına çok yakışan sıkmanın bugün patatesli olan tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Adana mutfağında çok sık yapılan patatesli sıkma, özellikle çat kapı gelen misafirler için en ideal tariflerden. Sizler de hem pratik hem de lezzetli sıkma yapmak istiyorsanız patatesli sıkma tarifimizi hemen şimdi deneyebilirsiniz. Hamurun mayalanması için beklemenize gerek kalmadan yumuşacık ve içi patatesli sıkmalar hazırlayabilirsiniz.

7EUJf_1643889812_3821.jpg

PATATESLİ SIKMA TARİFİ:

MALZEMELER

7 adet haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon   

Lavaşını yapmak için gerekli olan malzemeler;

1,5 su bardağı un
yarım su bardağından biraz fazla su
1 çay kaşığı tuz

k5XlY_1643889163_4924.jpg

YAPILIŞI

Un, su ve tuzu derin bir kabın içerisine alarak herhangi bir kabartma tozu ya da maya kullanmadan hızlıca hamuru yoğurabilirsiniz.

Ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bez ile öreterek iç harcını hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.

Ardından bir tencerenin içerisine tereyağını ve az miktarda da sıvı yağı koyarak ısıtın.

cu0Rg_1643889722_3269.jpg

Kızgın yağın içerisine oldukça küçük doğradığınız soğanları koyarak kavurun.

Daha sonra biber salçasını da içerisine atarak salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.

Ardına patatesleri de çok küçük olacak şekilde doğrayarak ya da ezerek soğanların içerisine atın.

Kalan tüm baharatları da ekleyerek sıkma içi için patates harcını hazırlayabilirsiniz.

Yağ koymadan lavaşları pişirmek için geniş bir teflon tavanın altını açarak bezeleri küçük tutacak şekilde ince lavaş hamurlarını arkalı önlü şekilde tavada pişirin.

Daha sonra içine iç harçtan koyarak rulo şeklinde yaparak servis için hazır hale getirebilirsiniz. 

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Adana ve Mersin mutfağının lezzetleri tarifleri arasında yer alan ve tadıyla damaklarda iz bırakan enfes peynirli sıkma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolayca hazırlanan hamurunun, lor peynirle birleşmesiyle ortaya çıkan bu çok pratik ve eşsiz lezzeti siz de denemek isterseniz yazımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
* Peynirli Patatesli Sıkma Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık su *6 su bardağı un *Tuz *Şeker *Yarım paket instant (kuru) maya İçi için: *Peynir *Haşlanmış patates *1 soğan *1 yemek kaşığı salça *Tuz *Toz kırmızı biber *Zeytinyağı İsteğe bağlı yağlamak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Sıkma Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı süt *12 çay bardağı sıvı yağ *1 kilo un *Tuz *Su Sıkma İç Harcı İçin: *12 kilo lor peyniri veya böreklik peynir *2 adet kuru soğan *Bir tutam maydanoz *Tuz, pul biber *2 yemek kaşığı kadar tereyağı Sıkma Tarifi Yapılışı Un çukur bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Yurdumuzun farklı bölgelerinde birçok farklı yemek vardır Adana ise farklı yemeklerin ve lezzetlerin en büyük temsilcisi olan illerimizden biridir Birçok yöresel yemek vardır Hepside birbirinden lezzetli yemeklerdir Bu nedenle bunları tatmak ve çevrenizdekilere tattırmak için bu tarif hem kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Sıkma Tarifi İçin Malzemeler HAMURU ; *4 su bardağı un *1 su bardağı mısır unu *1 adet yumurta *1 tatlı kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Aldığı kadar ılık su İç harcı; *Peynir Ben köy peyniri kullandım *1 adet kuru soğan (isteğe bağlı) ~Ben kullanmadım~...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt