Çaylı Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler 3 yumurta1, 5 su bardağı şeker1 su bardağı demlenmiş dere1 su bardağı akışkan yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 paket kakao (25gr)Alabildiğince un Sosu için; 1, 5 su bardağı sütYarım su bardağı şekerYarım su bardağı akıcı yağ2 yemek yemek kaşığı kakao Çaylı Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Önce kekimizi yapmakla başlayalım Yumurta ve şekeri iyice eriyip köpük olana kadar çırpalımDaha Sonra sırasıyla çayımızı ve yağımızı ilave edelim ÇırpalımSon olarak vanilini, kabartma tozunu ve unu elekten geçirerek kek hamurumuza ilave edelim ve karıştıralımİstediğiniz boyutta bir kek kalıbına boşaltabilirsiniz fakat ben büyük yükseklik kare borcamda yaptımSosu adamakıllı çekmesi için bence en ideali bu180 derecelik ısınmış fırında kekimizi takriben 3540 dakika pişiriyoruzKekimiz pişerken bi yandan sosumuzu hazırlayalımSos malzemelerinin hepsini bi sos tenceresine alalım ve pişirelimFazla kaynatmaya gerek yok İçindeki malzemeler aynı yapılı olan bi kıvam alsa tatmin ediciSosumuzu soğumaya bırakalımFırından meydana çıkan kekimize kürdanla delikler açıyoruzBirincil sıcaklığı geçtikten Daha Sonra (takriben 510 dakika Sonradan) soğuyan sosumuzu döküyoruzAdamakıllı sosunu çektikten Sonradan dilediğiniz gibi servis yapabilirsinizol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur