Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ÇB gözyaşlarına boğuldu: Hata yaptıysam tecavüz etmelerimi gerekir?

ÇB gözyaşlarına boğuldu: Hata yaptıysam tecavüz etmelerimi gerekir?
0
46

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
Tecavuzcu%2Dprofesore%2Demeklilik%2Dodulu%2DAklamaniza%2Dizin%2Dvermeyecegiz%2D%2D221750%2Ejpg

Duruşmada şahit olarak dinlenen Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamay Başağaç, "Hasan Bilgili ile ilgili 9 yıl içerisinde kelamlı ve hareket olarak cinsel tacize uğradığını söyleyen birçok öğrenci geldi" dedi. Şahit olarak dinlenen klinik çalışanları Ç.B'nin çalışırken kusurlarına şahit olduklarını ileri sürdüler. Ç.B. ise ''Ben mesleksel olarak dedikleri üzere büyük bir yanılgı yapmadım; lakin kusur yapmışsam bile bu tecavüz etmelerini mi gerektiriyor? Neden daima mesleksel yanılgı yaptığımı vurguluyorlar. Beşerler yaşadığım bu olayı kolaylaştırmaya ve çarpıtmaya çalışıyorlar inanamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılı Nisan ayında kendisine ilişkin hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel akında bulunduğu teziyle gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından re'sen tahliye edildi.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki vazifesinden çıkarılan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz ve jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt'un Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti mahrum kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' hatalarından 27,5 yıla kadar mahpus cezası talep edilen Hasan Bilgili ile başka iki sanık ve mağdur Ç.B. hazır bulundu.

2010'DA TACİZ SORUŞTURMASI

Duruşmada şahit olarak dinlenen Veteriner Tabipler Derneği Lideri Yalçın Köksal, 2010 yılında Hasan Bilgili ile ilgili bir hasta yakınının taciz ve özgün gereç kullanmadığı gerekçesiyle şikayeti olduğunu öne sürerek, "Bu şikayet sonucu Bilgili hakkında soruşturma açıldı ve yaklaşık 1 ay sürdü. Soruşturma sonucunda Bilgili hakkında disiplin kurallarına muhalif hareketten meslekten ihracı ile ilgili Ankara Bölgesi Veteriner Tabipler Odası’na sundum. Şikayetçinin yazılı beyanını alamadığım için mevzuyu Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiremedim" dedi.

'9 YILDA BİRÇOK ŞİKAYET GELDİ'

Şahit Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamay Başağaç ise 2011 yılında üniversitede kurulan cinsel atağa takviye kısmında çalıştığını belirterek, "Hasan Bilgili ile ilgili 9 yıl içerisinde gayri resmi birçok şikayet geldi. Bu şikayetleri resmiyete dökemedik; zira korkuyorlardı. Kelamlı ve hareket olarak cinsel tacize uğradığını söyleyen birçok öğrenci geldi. Fakat ‘başımıza bir şey gelir’ dehşetiyle öğrenciler şikayetlerini resmiyete dökmek istemediler" diye konuştu.

ÇALIŞANLAR Ç.B.'NİN YANLIŞLARINI ANLATTI

Klinikte çalışan bir veteriner doktor, tıbbi sekreter, paklık sorumlusu ve kliniğe köpeklerini getiren kimi bireyler şahit olarak dinlendi. Tıbbi sekreter, Ç.B. ile 2 ay çalıştığını, birkaç değerli kusuruna şahitlik ettiğini, söylediğinin bilakis alkol ve sigara kullandığını, nöbeti sırasında iki sefer birlikte içki içtiklerini ileri sürdü. Öbür şahitler da Ç.B'nin çalışırken yanlışlarına şahit olduklarını ileri sürdüler.

'HATA YAPMIŞSAM TECAVÜZ ETMELERİNİ Mİ GEREKTİRİR?'

Ç.B. ise "Bilirkişi raporunda olayın olduğu saat ve sabah 04.00'ten itibaren güvenlik kamera manzaraları girmemiş. Bu imgeleri sildiklerini düşünüyorum. Birinci alınan raporda sperm izine rastlandığından bahsediyor; lakin son İsimli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda ‘sperm yok’ deniliyor. Ayrıyeten yıllarca bu insanın ekmeğini yemiş insanların onun aleyhine tanıklık yapmayacağını biliyorum. Ben mesleksel olarak dedikleri üzere büyük bir yanılgı yapmadım; lakin yanılgı yapmışsam bile bu tecavüz etmelerini mi gerektiriyor? Neden daima mesleksel yanılgı yaptığımı vurguluyorlar. Beşerler yaşadığım bu olayı kolaylaştırmaya ve çarpıtmaya çalışıyorlar inanamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

'HERKESİN KORKTUĞU YERDE Ç.B. ŞİKAYETÇİ OLDU'

Ç.B.'nin avukatı Aslıhan Arıhan, bu evreden sonra müvekkili yerine kendisini konuşacağının belirterek, "Ç.B., birden fazla kişinin yapamadığını yaptı. Çok sayıda kişi bize ulaştı fakat gelip burada tanıklık yapmak istemiyorlar. Herkesin korktuğu, çekindiği yerde Ç.B., şikayetçi oldu" dedi.

Avukat Arıhan ayrıyeten bu olay nedeniyle sanık Jinekolog Hüseyin Şenyurt’un meslekten 6 ay men edildiğini, sanık Hasan Bilgili’ye de 3 ay meslekten men cezası verildiğini söyledi. Kelam alan Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı avukatı da sanıkların tutuklanması talebinde bulundu.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarından taleplerini aldı. Mahkeme, kovuşturmanın genişletilmesi, imajlarının ekspere gönderilerek sanıkların beden lisanıyla ilgili rapor alınması ve sanıkların tutuklanması tarafındaki talepleri reddetti. Mahkeme ayrıyeten tüm kanıtlar toplandıktan sonra belgenin bütün halinde İsimli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilerek rapor alınmasına karar vererek duruşmayı 10 Haziran 2020'ye erteledi.

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt