Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cebrail İle İlgili Ayetler

Cebrail İle İlgili Ayetler
0
213

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Cebrail (as) Kelimesi ile İlgili Ayetler
İcinde Cebrail Gecen Ayetler
Cebrail İle İlgili Kur'anı Kerimde Gecen Ayetler

Andolsun, Biz Musa'ya kitabı verdik ve ardından peş peşe elciler gonderdik Meryem oğlu İsa'ya da apacık belgeler verdik ve onu Ruhu'lKudus'le teyid ettik Demek, size ne zaman bir elci nefsinizin hoşlanmayacağı bir şeyle gelse, buyukluk taslayarak bir kısmınız onu yalanlayacak, bir kısmınız da onu oldurecek misiniz?
(Bakara Suresi, 87)

De ki: Cibril'e kim duşman ise, (bilsin ki) gercekten onu (Kitabı), Allah'ın izniyle kendinden oncekileri doğrulayıcı ve mu'minler icin hidayet ve mujde verici olarak senin kalbine indiren O'dur
(Bakara Suresi, 97)

Her kim Allah'a, meleklerine, elcilerine, Cibril'e ve Mikail'e duşman ise, artık şuphesiz Allah da kafirlerin duşmanıdır
(Bakara Suresi, 98)

İşte bu elciler; bir kısmını bir kısmına ustun kıldık Onlardan, Allah'ın kendileriyle konuştuğu ve derecelerle yukselttiği vardır Meryem oğlu İsa'ya apacık belgeler verdik ve O'nu Ruhu'lKudus'le destekledik Şayet Allah dileseydi, kendilerine apacık belgeler geldikten sonra, onların peşinden gelen (ummet)ler, birbirlerini oldurmezdi Ancak ihtilafa duştuler; onlardan kimi inandı, kimi inkar etti Allah dileseydi birbirlerini oldurmezlerdi Ama Allah dilediğini yapandır
(Bakara Suresi, 253)

Allah şoyle diyecek: Ey Meryem oğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla Ben seni Ruhu'lKudus ile destekledim, beşikte iken de, yetişkin iken de insanlarla konuşuyordun Sana Kitab ı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i oğrettim İznimle camurdan kuş biciminde (bir şeyi) oluşturuyordun da (yine) iznimle ona ufurduğunde bir kuş oluveriyordu Doğuştan kor olanı, alacalıyı iznimle iyileştiriyordun, (yine) Benim iznimle oluleri (hayata) cıkarıyordun İsrailoğulları'na apacık belgelerle geldiğinde onlardan inkara sapanlar, Şuphesiz bu apacık bir sihirdirdemişlerdi (de) İsrailoğulları'nı senden geri puskurtmuştum
(Maide Suresi, 110)

Kullarından dilediklerine, melekleri emrinden olan ruh ile indirir: Benden başka İlah yoktur, şu halde Benden korkupsakının, diye uyarın
(Nahl Suresi, 2)

De ki: İman edenleri sağlamlaştırmak, Muslumanlara bir mujde ve hidayet olmak uzere, onu (Kur'an'ı) hak olarak Rabbinden Ruhu'lKudus indirmiştir
(Nahl Suresi, 102)

Sonra onlardan yana (kendini gizleyen) bir perde cekmişti Boylece ona ruhumuz (Cibril'i) gondermiştik, o da, duzgun bir beşer kılığında gorunmuştu
(Meryem Suresi, 17)

Demişti ki: Ben, yalnızca Rabbinden (gelen) bir elciyim; sana tertemiz bir erkek cocuk armağan etmek icin (buradayım)
(Meryem Suresi, 19)

Onu Ruhu'lemin indirdi
(Şuara Suresi, 193)

Dereceleri yukselten Arş'ın sahibi (Allah), 'toplanma ve buluşma' gunu ile uyarıpkorkutmak icin, Kendi emrinden olan ruhu kullarından dilediğine indirir
(Mu'min Suresi, 15)

(Ki O,) Gorunumuyle carpıcı bir guzelliğe sahiptir Hemen doğruldu
(Necm Suresi, 6)

Eğer sizler (Peygamberin iki eşi) Allah'a tevbe ederseniz (ne guzel); cunku kalpleriniz eğrilik gosterdi Yok eğer ona karşı birbirinize destekci olmaya kalkışırsanız, artık Allah, onun mevlasıdır; Cibril ve mu'minlerin salih olan(lar)ı da Bunların arkasından melekler de onun destekcisidirler
(Tahrim Suresi, 4)

ve Ruh (Cebrail), ona, suresi elli bin yıl olan bir gunde cıkabilmektedir
(Mearic Suresi, 4)

Ruh ve meleklerin saflar halinde duracakları gun; Rahman'ın kendilerine izin verdikleri dışında olanlar konuşmazlar (Konuşacak olan da,) Doğruyu soyleyecektir (Nebe' Suresi, 38)

Şuphesiz o (Kur'an), ustun onur sahibi bir elcinin gercekten (Allah'tan getirdiği) sozudur; (Tekvir Suresi, 19)

ve ruh, onda Rablerinin izniyle her bir iş icin inerler (Kadir Suresi, 4)