Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cehennemden en son çıkacak kişi

Cehennemden en son çıkacak kişi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cehennemden En son çıkacak kişi

CEHENNEM'DEN EN SON CIKAN ADAM Cehennemden en son çıkan mü'min, günahı kadar cezasını çekip de oradan çıkma iznini koparınca, kendini hemen dışarı atmak isterFakat her yanı yara bere içindedir; yürüyüp gidecek dermanı yoktur Düşe kalka, emekleye emekleye oradan uzaklaşmak ister Çünkü Cehennemin alevi arada bir yüzünü yalamakta, onu zor durumda bırakmaktadır Cehennemden çıkınca, kendisini oradan kurtardığı için önce Allah'a hamdü sena eder Gelmiş geçmiş hiç kimseye bağışlamadığı şeyleri kendisine verdiğini söyler O sırada uzaklarda bir ağaç görür Cehennemin pis kokusu hala gelmektedir Oradan bir an önce kurtulmak için Allah Teala'ya yalvarır: Ya Rabbi! Beni şu ağacın yanına ***ür de gölgesinden faydalanayım, meyvesinden yiyeyim; oradaki sudan içip hararetimi söndüreyimder Allah Teala ona şöyle buyurur: Ey insan! Ben seni iyi bilirim Şimdi istediğini versem, biraz sonar daha başkasını istersin Hayır istemem, ya Rabbi! diye kesin söz verir Kulunun yapısını, dayanamayacagi bir şey karşısında verdiği sözü unutacağini çok iyi blen Kainatın Rabbi, onu istediği ağacın altına ***ürür Bu bahtiyar mu'min, yıllarca cektiği binbir azaptan sonar, en güzel yer sandığı bu mesirelikte dinlenip keyfine bakar Fakat bir sure sonra, ilerde çok daha güzel bir agaç görürDayanamaz: Ya Rabbi! diye yalvarır Ne olur beni o ağacın yanına gotür de oradaki güzelliklerden istifade edeyim Allah Teala ona verdigi sözü hatırlatır: Seni oraya ***ürsem, bir başka şey daha istersin Buyurur Kulunun huyunu bilmekle beraber, yine de onun isteğini yerine getirir Daha sonra O mu'min Cennet kapısına yakın bir ağaç görür O ağacın manzarası çok daha güzeldir Dayanamaz, bir daha boyun büker Oraya giderse baska birsey istemeyeceğine söz verir Sonunda istediğine kavuşur O ağacın bulunduğu yer Cennetin sınırında bir yerdirBir adım ötesi Cennettir içerideki bahtiyarlarin gülüp şakımaları, eğlenmeleri dayanılacak gibi değildir Cehennemden yeni kurtulan adam bir durur,iki durur Rabbine bir daha boyun büker: Ne olur Rabbim! Beni Cennete koy der Kulunun niyazından, el açıp kendisine yalvarmasından pek memnun olan Cenabı Mevla: Ey ademoğlu, acaba senin bu isteklerin nasıl son bulur? Sana cennette, dünya büyüklüğünde, hatta dünyanın on misli büyüklüğunde bir yer versem, razı olurmusun? Bu söz adeta zavallıyı perişan eder Çünkü o, Cennetin tamamen parsellendiğini, herkesin yerini tuttuğunu, ona bir evlik bile yer kalmadığıni sanmaktadırOna gore Allah'ın bu teklifi olacak şey değildirHayretle sorar: Ya Rabbi! Sen alemlerin Rabbi olduğun halde benimle alay mı ediyorsun? Allah cevaben şöyle buyurur: Ben seninle alay etmiyorum Fakat ben dilediğim herşeyi yapabilirim Hadisi serif (Buhari,Rikak 52Müslim,iman 312Tirmizi, tefsir 33Ahmed bin hanbel) Bu noktada durup düşünmek gerekiyorAllah teala Cehennemden çıkan en son kişiye bu kadar büyük nimetler veriyorsa acaba direk cennete girenlere ne kadar büyük nimetler hazırlamıştır düşünmek gerek ya cennette zirve noktalara erişen sabikunlara (öncülere) Allah'in resulu (sav) bir hadisi serifinde cennetteki bir kulaçlık yerin dünya ve içindekilerden daha hayırlı ve güzel olduğunu beyan ediyorAllah bizlere rızasını kazanan ve neticede cennettlerin en zirvesi olan firdevse girecek ameller işlemeyi nasib eylesin Bilginin zekati onu paylasmaktir

Özet ; ben size 1 cümle ile anlatayım Yani arkadaşlar herşeyin fazlasını istemeyin şükür edin

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt