Cehennemden Kurtulabilecek miyim? Mısır evliyasından Fahrül Farisîhazretlerine, talebesinden biri gelip; Efendim, ben bir şeyden fazla korkuyorum, diye talep edince sordu: Hayırdır evladım, neden korkuyorsun? Ahirette Cehennemden kurtulabilecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam İnşallah kurtuluruz oğlum İnşallah efendim, fakat nasıl? Buyurdu ama: Ümidimiz odur fakat oğul, büyükler bize sahip çıkar ve şefaat ederler de inşallah kurtuluruz Ya sahip çıkmazlarsa efendim? Merak etme oğlum Biz bugün onlara sahip çıkarsak, onlar da o gün bize sahip çıkarlar Biz onları dinlersek Anlamadım, nasıl yani? Demem o ki oğul, biz o büyüklerin sözlerini dinler, nasihatlerine kadar yaşarsak, onlara sahip çıkmış oluruz O süre onlar da bize sahip çıkarlar * Bir gün de bir genç gelip; Efendim, dünyada ve ahirette felaketlerden kurtulmak için ne yapayım? diye sorunca; Bunun bir tek çaresi var, buyurdu O nedir ama efendim? Kurtulanlarla beraber olmak Kurtulanlardan niyet kimlerdir ki? Allahü teâlânın sevgili kullarıdır Ehli sünnet alimlerive evliyalarbunlardandır örneğin Böyle zatlar yahut? Delikanlı sordu: Böyle zatlar yahut efendim? Onlar yahut, kitapları var evladım Onların kitaplarını okuyan da onlarla beraber sayılır * Bir gün de bir takım gençlere, Emri maruf, yani İslâma hizmet etmek kime nasip olursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu Bu meslek, fazla mu sevaptır? dediler Kuşkusuz, buyurdu Bir beldede küfre karşı emri mârufyapılırsa, Allahü teâlâ o beldenin adalet ettiği azâbı tehir eder Emri maruf yapılmayan beldeye ise azabı ilâhî kazanç