Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cehennemin Evsafı ( özellikleri )

Hoş geldin! HelenPioda tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Cehennemin Evsafı ( özellikleri )
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Cehennemin Evsafı

Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: Yaktığınız ateş var ya, bu, cehennem ateşinin yetmiş cüzünden bir cüzdür!buyurmuştu (Yanındakiler):

Zaten bu ateş, vallahi (âsileri cezalandırmaya ahirette) yeterliydidediler Aleyhissalâtu vesselâm:

Cehennem ateşi öbürüne altmışdokuz kat üstün kılındı Her bir kat'ın harareti, bunun mislindedir(KÜTÜBİ SİTTE 5078)

Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Cehennem ateşi bin yıl yakıldı Öyle ki kıpkırmızı oldu Sonra bin yıl daha yakıldı, öyle ki beyazlaştı Sonra bin yıl daha yakıldı Şimdi o siyah ve karanlıktır(KÜTÜBİ SİTTE 5079)

Ebu Saidi'lHudri radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Cehennemi kuşatan surun dört (ayrı) duvarı vardır Her duvarın kalınlığı kırk yıllık yürüme mesafesi kadardır(KÜTÜBİ SİTTE 5080)

Hasan Basri rahimehullah anlatıyor: Utbe İbnu Gazvân radıyallahu anh, Basra'da minberde (hutbe esnasında) dedi ki:

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bize şöyle buyurmuşlardı: Cehennemin kıyısından büyük bir taş bırakıldı Bu taş yetmiş yıl aşağı doğru düştü de henüz dibe ulaşmadı

(Utbe İbnu Gazvân, devamla) der ki: Hz Ömer radıyallahu anh: Ateşi çok zikredip hatırlayın Zira onun harareti pek şiddetlidir; derinliği çok fazladır, çengelleri demirdendirbuyurdu(KÜTÜBİ SİTTE 5081)

Ebu Said elHudri radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Veyl, cehennemde bir vadidir Kâfir orada, kırk yıl batar da dibine ulaşamaz(KÜTÜBİ SİTTE 5082)

İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Eğer zakkûmdan, dünyaya tek damla damlatılacak olsa, bu dünya ehlinin yiyeceklerini ifsad ederdi Öyleyse, yiyecek ve içeceği zakkum olan cehennemliğin hali ne olur (anlayın)!(KÜTÜBİ SİTTE 5083)

Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Cehennem, Rabbine şikayet ederek: Ey Rabbim! Bir parçam diğer bir parçamı yemektedirdedi bunun üzerine, Allah Teâla Hazretleri, ona iki nefes almaya izin verdi: Bir nefes kışta, bir nefes de yazda (Yazdaki nefesi) sizin rastladığınız en şiddetli sıcaktır (Kıştaki nefesi de) sizin rastladığınız en şiddetli (soğuk olan) zemherirdir(KÜTÜBİ SİTTE 5084)

Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Kıyamet günü, ateşten bir parça, boyun şeklinde uzanır Bunun, gören iki gözü, işiten iki kulağı, konuşan bir dili vardır Der ki: Ben üç takım (insanı cezalandırmak) için vazifelendirildim: Allah'la birlikte bir başka ilaha dua eden kimse, bile bile zulmeden cebbâr, tasvirciler(KÜTÜBİ SİTTE 5085)

İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Kıyamet günü cehennem, yetmiş bin yuları olduğu halde getirilir Her yularında, onu çeken yetmiş bin melek vardır(KÜTÜBİ SİTTE 5086)

Mücahid anlatıyor: İbnu Abbâs radıyallahu anhüma bana: Cehennemin genişliği ne kadardır, biliyor musun?diye sordu Ben: Hayır!deyince: Doğru, Allah'a yemin olsun, bilemezsin!dedi ve ilave etti: Bana Hz Aişe radıyallahu anha dedi ki: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm 'a:

Kıyamet günü Arz toptan O'nun bir kabzasıdır (tam tasarrufundadır) Gökler de O'nun sağ eliyle dürülmüşlerdir(Zümer 67) âyetinden sormuş ve:

Bu sırada insanlar nerede olurlar (ey Allah'ın Resûlü)demiştim Aleyhissalatu vesselam: Cehennem köprüsünde!cevabını verdi(KÜTÜBİ SİTTE 5087)

alıntıdır

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt