iltasyazilim
FD Üye
Çekirdekli Gevrek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı keten tohumu
*Yarım su bardağı ay çiçek çekirdeği
*Yarım su bardağı kabak çekirdeğin içi
*1, 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2, 5 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Çekirdekli Gevrek Ekmek Tarifi Yapılışı Bir kasede susam, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın*Su ve yağı ekleyin ve karıştırın*Elde ettiğimiz hamur yapış yapış olacaktır (Yapış yapış olmadıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz)*Yağlı kağıdın üzerine hamur dökülür ve daha sonra tekrar üzerine bir yağlı kağıt örtülür Örtüldükten sonra oklava veya merdane ile düzleyin*Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyun ve üstteki yağlı kağıdı çıkartın*Bıçak veya pizza bıçağı ile istediğin gibi şekil verin, ben kare yapmayı tercih ettim 15 dakika 200 derecede pişirin Afiyet olsun
NOT: Fazla yağlı olmasını istemiyorsanız sıvı yağını biraz azaltabilirsiniz
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı keten tohumu
*Yarım su bardağı ay çiçek çekirdeği
*Yarım su bardağı kabak çekirdeğin içi
*1, 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2, 5 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Çekirdekli Gevrek Ekmek Tarifi Yapılışı Bir kasede susam, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın*Su ve yağı ekleyin ve karıştırın*Elde ettiğimiz hamur yapış yapış olacaktır (Yapış yapış olmadıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz)*Yağlı kağıdın üzerine hamur dökülür ve daha sonra tekrar üzerine bir yağlı kağıt örtülür Örtüldükten sonra oklava veya merdane ile düzleyin*Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyun ve üstteki yağlı kağıdı çıkartın*Bıçak veya pizza bıçağı ile istediğin gibi şekil verin, ben kare yapmayı tercih ettim 15 dakika 200 derecede pişirin Afiyet olsun
NOT: Fazla yağlı olmasını istemiyorsanız sıvı yağını biraz azaltabilirsiniz