iltasyazilim
FD Üye
Çekme Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket şekerli vanilin ( Kullanılmaya da bilir ) 125 gr tereyağ Tabanı için;
Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya badem Üzeri için;
Fıstık Çekme Un Helvası Tarifi Yapılışı
Canınız tatlı birşeyler istediyse güzel bir alternatif tarif için buyrun;
Yanmaz telfon bir tavaya un ilave edilir ve 1520 dk sürekli karıştırılarak kavrulur Unun kokusu çıkmaya başladıktan sonra ocaktan alınarak derin bir kaba elenir Ardından pudra şekeri ve şekerli vanilin de elenerek karıştırılır
Bu sırada çelik bir tavada tereyağ eritilir Eritilen tereyağ ortası açılmış karışımın içine dökülür ve yavaş yavaş yedirilenerek karıştırılır İyice harmanlanması gerektiğinde kaşıkla ara ara bastırarak da karıştırabilirsiniz
Dikdörtgen bir borcama ya da kelepçeli kalıbın tabanına fındık tozu yayılır Helva kaşık yardımı ile borcamın her yerine gelecek şekilde alınır (Özellikle kaşık ile alınıp koyulmalı ki tabanındaki fındık tozları oynamasın) Daha sonra önce kaşık daha sonra bir çay bardağı ile iyice bastırılarak sıkıştırılır İstenildiği gibi kesilir Üzeri kapatılarak dolaba koyulur
Parçalanabilen bir helva olduğu için min 1 saat buzdolabında bekletilirse daha kolay çıkacaktır kalıbından 34 saat beklettikten sonra bir bıçak yardımı ile dikkatlice çıkartılarak üzerine fıstık serpilir ve çaykahve yanında servis edilir
Sıcakken de çok lezzetli bir tarif olduğu için kaşık kaşık bile yiyebilirsiniz Şimdiden Afiyet Olsun
2 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket şekerli vanilin ( Kullanılmaya da bilir ) 125 gr tereyağ Tabanı için;
Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya badem Üzeri için;
Fıstık Çekme Un Helvası Tarifi Yapılışı
Canınız tatlı birşeyler istediyse güzel bir alternatif tarif için buyrun;
Yanmaz telfon bir tavaya un ilave edilir ve 1520 dk sürekli karıştırılarak kavrulur Unun kokusu çıkmaya başladıktan sonra ocaktan alınarak derin bir kaba elenir Ardından pudra şekeri ve şekerli vanilin de elenerek karıştırılır
Bu sırada çelik bir tavada tereyağ eritilir Eritilen tereyağ ortası açılmış karışımın içine dökülür ve yavaş yavaş yedirilenerek karıştırılır İyice harmanlanması gerektiğinde kaşıkla ara ara bastırarak da karıştırabilirsiniz
Dikdörtgen bir borcama ya da kelepçeli kalıbın tabanına fındık tozu yayılır Helva kaşık yardımı ile borcamın her yerine gelecek şekilde alınır (Özellikle kaşık ile alınıp koyulmalı ki tabanındaki fındık tozları oynamasın) Daha sonra önce kaşık daha sonra bir çay bardağı ile iyice bastırılarak sıkıştırılır İstenildiği gibi kesilir Üzeri kapatılarak dolaba koyulur
Parçalanabilen bir helva olduğu için min 1 saat buzdolabında bekletilirse daha kolay çıkacaktır kalıbından 34 saat beklettikten sonra bir bıçak yardımı ile dikkatlice çıkartılarak üzerine fıstık serpilir ve çaykahve yanında servis edilir
Sıcakken de çok lezzetli bir tarif olduğu için kaşık kaşık bile yiyebilirsiniz Şimdiden Afiyet Olsun