Celo Foundation’ın herkes için refah şartları yaratan bir finansal sistem inşa etme misyonuna hizmet eden Celo Vakfı Hibe Programı, yaratıcıların merkeziyetsiz teknolojilere erişimi genişleten projeleri başlatmasına yardımcı olmak için mali dayanak sunuyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Celo Mainnet’in 2020 Dünya Günü’ndeki lansmanından bu yana, hibe alıcılar hizmet ettikleri topluluklarda ve pazarlarda yüksek tesir yaratan muazzam katkılarda bulundular:
Wave IV hibe alıcıları, çok çeşitli uzmanlık alanlarını yansıtıyor: blok zinciri altyapısı, dApp’ler, DeFi, geliştirici araçları, ekosistem takviyesi, eğitim ve topluluk ve UBI. Celo Foundation, Yakın vakitte sonuçlandırılan Wave IV alıcıları için 50 projenin finansmanına yönelik 9,35 milyon dolar kıymetinde hibe sunduğunu duyurmaktan heyecan duyuyor.
Celo’nun En Son Hibe Alıcılarıyla Tanışın
İsmi | Yaptıkları | Kategori | Web Sitesi |
Activate | Uzlaştırma, üstün chargeback için 30-90 gün bekleyen ve vakit alıcı izlenebilirlik evraklarını kullanan küçük işletme sahiplerinin tecrübesini geliştirmek için CURA platformunum Celo ile entegrasyonu. | Ekosistem Takviyesi |
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
|
Amazing Blocks | Amazing Blocks tokenizasyon yazılımını (Tokenpad) Celo Blok zincirine geçirme | Teknik ve Araştırma, Varlık Tokenizasyonu |
Giriş yap veya üye ol.
|
Bi23 | Celo’yu Thorchain’e entegre etme ve Celo varlıklarını Thorchain’de takas ve havuzda destekleme | Ekosistem Dayanağı |
Giriş yap veya üye ol.
|
Binusu USSD | Binusu USSD, borsaya bir USSD ağ geçidi oluşturarak Binusu.com’un (Uganda’nın en eski kripto borsası) daha geniş bir müşteri tabanına erişimini sağlamayı amaçlıyor | Ekosistem Dayanağı, Cüzdan |
Giriş yap veya üye ol.
|
Blockchain at Michigan | Taşınabilir öncelikli bir DeFi protokolünün Celo blok zincirinde nasıl başarılı bir biçimde dağıtılacağına ait eğitim serisi | Eğitim ve Topluluk, İçerik ve Eğitim |
Giriş yap veya üye ol.
|
Blockchain Education Network | Başlangıç, orta ve ileri seviyelerdeki geliştiriciler için bir BEN LEARN Celo Kursu oluşturma | Eğitim ve Topluluk, İçerik ve Eğitim |
Giriş yap veya üye ol.
|
Brian Ahimbisibwe | Uganda’da Celo Blockchain eğitimi | Lokal Geliştirici Destekçileri, Eğitim ve Topluluk |
Giriş yap veya üye ol.
|
C Block Celo Token Creator | Rastgele bir programlama marifetine gereksinim duymadan Celo üzerinde akıllı kontratlar oluşturma ve yönetme | Teknik ve Araştırma, Varlık Tokenizasyonu |
Giriş yap veya üye ol.
|
Calico Kittencat | Ekosistemdeki yeni geliştiriciler için içerik geliştirme ve topluluk idaresi | Eğitim ve Topluluk, İçerik ve Eğitim |
Giriş yap veya üye ol.
|
DEVA | Ekvadorlular ve Ekvador’daki ve Venezuelalı göçmenler ve mülteciler için dijital nakit ve kupon yardımı pilot uygulaması | Ekosistem Takviyesi |
Giriş yap veya üye ol.
|
Celo Wallet | Celo Cüzdan Uygulamasına WalletConnect entegrasyonu, çoklu hesap dayanağı ve topluluk tarafından oylanan iki özellik ekleme | Ekosistem Dayanağı, Cüzdan |
Giriş yap veya üye ol.
|
Chimoney | 15 Afrika ülkesinde cUSD için Taşınabilir Para, Airtime ve İkram Kartlarına Chimoney API dayanağı | Ekosistem Dayanağı, Harcama |
Giriş yap veya üye ol.
|
Chorus One | Celo Cosmos köprüsü | Teknik ve Araştırma, Köprü |
Giriş yap veya üye ol.
|
Cobru | Banka havaleleri ve 25 binden fazla pozisyonda şahsen nakit ödeme ve satıcı ödemeleri hizmeti sunma | Ekosistem Dayanağı, CICO |
Giriş yap veya üye ol.
|
Consensys | Celo’ya infura dayanağı | Teknik ve Araştırma, Geliştirici Araçları |
Giriş yap veya üye ol.
|
Dacade | P2P öğrenme platformunda Celo kursu | Eğitim ve Topluluk, İçerik ve Eğitim |
Giriş yap veya üye ol.
|
DAOAuth | Celo uzantılı cüzdan için Remix IDE Eklentisi | Teknik ve Araştırma, Geliştirici Araçları |
Giriş yap veya üye ol.
|
Dapplooker | Celo ağı dApp’leri için bir analitik ve bilgi görselleştirme platformu | Ekosistem Takviyesi, Blockchain Analytics |
Giriş yap veya üye ol.
|
DeFi Alliance | DeFi üreticileri için Ekosistem İş Ortağı Programı | Ekosistem Dayanağı, DeFi |
Giriş yap veya üye ol.
|
DeFi Startups Mentor (Blockchain Academy Chile) | Latin Amerika’da, bireyler ve topluluklar için finansal iştirak araçları ve eserleri geliştiren DeFi teşebbüslerine odaklanan mentorluk programı | Eğitim ve Topluluk |
Giriş yap veya üye ol.
|
Etherscan | Celo MainNet’i ve Alfajores’i destekleme | Ekosistem Takviyesi, Blockchain Analytics |
Giriş yap veya üye ol.
|
Figment Learn | İleri düzey eğitim dApp’leri oluşturmak için eğitimler ve yarışlar. | Eğitim ve Topluluk, İçerik ve Eğitim |
Giriş yap veya üye ol.
|
Good Ghosting | Celo’da GoodGhosting tasarruf havuzlarının geliştirilmesi ve kullanıma sunulması | Ekosistem Dayanağı, Tasarruf, DeFi |
Giriş yap veya üye ol.
|
Grameen | Agent ağları için likidite idaresi üzerine araştırma ve prototip | Ekosistem Dayanağı |
Giriş yap veya üye ol.
|
HexTrust Technologies | Kurumların ve yatırımcıların Celo varlıklarını ahenk odaklı, tam lisanslı bir saklama platformunda tutabilmelerini sağlamak için yönetişim araçlarını entegre etme | Ekosistem Dayanağı, Saklama |
Giriş yap veya üye ol.
|
Hope for Haiti | Uzun vadeli toplumsal düzensizlik ve Covid 19’dan etkilenen Haitili ailelere odaklanan dijital nakit yardımı pilot uygulaması | Ekosistem Dayanağı, Toplumsal Tesir |
Giriş yap veya üye ol.
|
Iamyourcryptonite | Eğitsel içeriklerle DeFi’yi daha erişilebilir ve kullanımı daha kolay hale getirmek için yeni içerik oluşturucuları dahil etme | Eğitim ve Topluluk |
Giriş yap veya üye ol.
|
Impact Market | UBI pilot projesi | Ekosistem Takviyesi, UBI |
Giriş yap veya üye ol.
|
Jordan Muthemba | Afrika’da geliştirici eğitim programı | Lokal Geliştirici Destekçileri, Eğitim ve Topluluk |
Giriş yap veya üye ol.
|
Magic | Celo’yu native olarak Magic SDK’ya entegre etme | Teknik ve Araştırma, Geliştirici Araçları |
Giriş yap veya üye ol.
|
Mento GUI | Rastgele bir kullanıcının Mento DEX üzerinden takas yapmasına imkan tanıyan, taşınabilir uyumlu açık kaynaklı bir web dapp oluşturma | Ekosistem Takviyesi, AMM |
Giriş yap veya üye ol.
|
Nansen | BigQuery ve Celo denetim panellerinde gerçek vakitli data kümesi | Ekosistem Takviyesi, Blockchain Analytics |
Giriş yap veya üye ol.
|
Nestor Bonilla | Orta Amerika’da geliştirici eğitim programı | Lokal Geliştirici Destekçileri, Eğitim ve Topluluk |
Giriş yap veya üye ol.
|
Nonce Classic | Blockchain tutkunlarına ve teknik kullanıcılara hitap eden özelliklere sahip ‘profesyonel’ bir taşınabilir cüzdan uygulaması oluşturma | Ekosistem Dayanağı, Cüzdan |
Giriş yap veya üye ol.
|
PAH | Kenya’da köylü ailelere odaklanan Dijital Nakit Yardımı pilot uygulaması | Ekosistem Dayanağı |
Giriş yap veya üye ol.
|
Pezesha MSME Lending | Yatırımcılara Celo stablecoin’leri aracılığıyla yatırım yapmaları için eşsiz bir fırsat sunarak MSME’lere uygun fiyatlı kredi sağlanması | Ekosistem Dayanağı, Kredi |
Giriş yap veya üye ol.
|
POAP | POAP’nin native olarak Celo’da basılmasını sağlamak için Celo’da kullanımı | Ekosistem Dayanağı, NFT |
Giriş yap veya üye ol.
|
QuikNode | QuikNode’da Celo MainNet’i destekleme | Ekosistem Dayanağı, Geliştirici Araçları |
Giriş yap veya üye ol.
|
Rabbithole | Kullanıcıları fonlar ortasında köprü kurmaya ve Celo’da farklı dapp’ler kullanmaya teşvik etme | Eğitim ve Topluluk, DeFi |
Giriş yap veya üye ol.
|
Ramp Network | Celo varlık kullanıcıları için fiyatsız takviye ve iştirak programı | Ekosistem Takviyesi, CICO |
Giriş yap veya üye ol.
|
Roda | Ekosistem Takviyesi, Teminatsız Kredi | ||
SaveTogether | Küçük ölçekli çiftçiler için prestij puanlaması yoluyla merkeziyetsiz teminatsız kredi | Ekosistem Takviyesi, Teminatsız Kredi |
Giriş yap veya üye ol.
|
Sila Money | Celo ve takviye varlıkları ile entegrasyon. | Ekosistem Dayanağı |
Giriş yap veya üye ol.
|
Spruce | Celo ağının onay hizmetleri için telefon numarası cinsleri için pilot değişken kimlik bilgileri. | Teknik ve Araştırma, Merkeziyetsiz Kimlik |
Giriş yap veya üye ol.
|
Stabiliti Carbon Track | Karbon kredisi zincirleri ve doğrulanmış karbon kredisi sertifikaları için trust anchor oluşturmak üzere Celo ile entegrasyon | Ekosistem Takviyesi, Rejeneratif İktisat | Stabiliti Carbon Track |
Tero Labs | Celo Economics Protokolünü ve İstikrar Simülasyonunu Güzelleştirme | Teknik ve Araştırma, Economics Protokolü |
Giriş yap veya üye ol.
|
Tokensoft Inc | Katman-1 varlıklarının Celo ağına taşınmasına yardımcı olma | Teknik ve Araştırma |
Giriş yap veya üye ol.
|
Wildchain | Bir taşınabilir oyun içinde gerçek dünyadaki müdafaa çalışmalarını destekleme |
Giriş yap veya üye ol.
| |
Y Blockchain India | Celo ve Yblockchain izleyicilerini büyütmek maksadıyla başta Hindistan olmak üzere Celo ile işbirliği içinde bir Hackathon ve Tepe düzenleme | Eğitim ve Topluluk, Hackathon |
Giriş yap veya üye ol.
|
Zeno Media | Bilhassa Dominik Cumhuriyeti ve Haiti’deki bankaların ve taşınabilir operatörlerinin nakit çıkışına yardımcı olması maksadıyla havale süreçleri için bir tahlil olarak Celo cüzdan ile çalışma. | Ekosistem Dayanağı, Havale |
Giriş yap veya üye ol.
|
Celo’yu geliştirmek yahut ekosisteme katkıda bulunmak isterseniz lütfen aşağıdaki ilişkilere göz atın:
- The Celo Foundation Hibe Programı
- Celo Camp
- Make Crypto Mobile Hackathon
- Alliance for Prosperity
- Celo Discord
- Celo Twitter
- Celo Instagram
Founder in Residence programı, Celo Foundation’da kurucuların yeni bir şeyler inşa etmeye başlayabilecekleri fiyatlı bir durumdur. Kuruculara, 3-6 ay içinde Celo Foundation’da finansman yoluyla büyüme imkanı sunarak onları mentorluk ve teknik kaynaklarla bir ortaya getiriyoruz. Kriptoda yeni bir şeyler oluşturacak bir yer arıyorsanız, burası tam size göre!
İnsanların istedikleri nakdî sistemlere erişim sağlamalarına yardım eden bir tasarımcı-mühendis olan Alejandro, memleketi Venezuela’daki durumdan ilham alarak şu anda herkesin erişebileceği hafif bir dolar cüzdanı üzerinde çalışıyor.
Eric, hala kapaklı cep telefonu kullananlar da dahil olmak üzere Zambiya’daki çiftçi kooperatiflerine P2P kredi hizmetleri sağlayacak bir USSD tasarruf çemberi platformu olan Pollen’i inşa ediyor. Polen, OpenCelo (CeloHub, Mobius ve Centro’nun yaratıcıları) ile Zambiya’da küçük çiftçilere arı kovanı sağlayan bir bal üreticisi olan Fourth Line Limited ortasındaki işbirliğinden meydana geliyor.
Charles, Afrika’da merkeziyetsiz ekonomiyi inşa etmeyi merkeze alan maksat odaklı bir girişimcidir. Kenya’daki küçük ölçekli çiftçilerin gelirlerini artırmak için 30 milyon dolarlık fon toplayan ve güneş gücüne dayalı ziraî varlık finansman şirketi olan SunCulture’ın kurucu ortağıdır.
Celo Founder in Residence programına dahil olan Charles, Celo blok zinciri üzerine şurası dijital pazarlama ve ödeme teknolojileri ile Kenya’daki küçük ve orta ölçekli işletmeler için ekonomik fırsatlar yaratmak için Nuzo üzerinde çalışıyor.
Guillermo, 2013’ten beri kripto alanında çalışan Venezuelalı bir girişimcidir. Bankacılık ve finans eğitimi almış olan Guillermo, finansal iştirak ve hiperenflasyona karşı muhafaza sağlamak için kripto kullanımını teşvik ediyor. Şu anda, Celo’nun taşınabilir öncelikli teknolojisi ile Latin Amerika’nın prestiji para üniteleriyle cUSD satın alınmasını sağlayan bir P2P borsası olan El Dorado‘nun kurucusu olarak çalışıyor.
Steffen, ekonomik fırsatlar yaratma ve merkeziyetsiz bir global iktisat inşa etme gayesine sahip bir teşebbüsçü ve kadro kurucudur. Eser idaresi tecrübesine sahiptir ve daha evvel Kenya’da tüketici teknolojisi, sanal gerçeklik ve fintech alanlarında çalışmıştır. Steffen, şu anda gelişmekte olan pazarlardaki lokal tasarruf çemberleri için taşınabilir öncelikli bir mikro yatırım ve kredi topluluğu olan Kukuza üzerinde çalışıyor. Kukuza, Celo blok zinciri üzerine inşa edilmiş merkeziyetsiz özerk kuruluş (DAO) olarak yapılandırılacak.
MIT’de doktora öğrencisi olan Di Lee, kripto iktisadı ile toplumun ve kuruluşların aşağıdan üste örgütlenmesiyle ilgilenmektedir. Di Lee, bunu gerçeğe dönüştürmenin bir yolu olarak, haftalık kolektif kestirimlere dayalı bilgi pazarlarına mesken sahipliği yapan topluluk odaklı bir öğrenme ve yatırım platformu olan KnoxEdge Market için Web3’ü oluşturuyor.
Bize katılmak isterseniz, Cohort 2 için müracaatlar açıldı.