Birinciyim Karaca, Anadolu rock müziğinin efsane isimleri Cem Karaca ile Barış Manço hakkında şaşırtan bir açıklamada bulundu. Merhum eşi Cem Karaca'nın Barış Manço ile kardeş oldukları savı hakkında konuşan Karaca, kırgınlıkları olduğunu da lisana getirdi.
Usta sanatçı Cem Karaca'nın 2001 yılında evlendiği eşi İlkim Karaca, usta sanatkarın eski eşi Feride Balkan ve oğlu Emrah ile yaşamakta olduğu miras krizi ve artık bir kent efsanesi halini alan 'Cem Karaca ile Barış Manço kardeş mi?' argümanları hakkında konuştu. Star TV'de yayınlanan Demet ve Alişan İle Sabah Sabah programına konuk olan Karaca, miras bahsiyle ilgili şunları söyledi:
'Ben Cem'i kaybettikten sonra atağa uğradım. 'Neden bize haber vermedin, medyaya biz açıklama yapacağız' dediler. Hiçbir vakit miras arbedesi içinde olmadım eşimin mezarını açtırmadım.
Cem kazandığını yiyen, kimin gereksinimi olsa veren biriydi. Anne-babadan kalan iki daire ve müzik hakları var. Bana 4'te 1 kısmı kaldı ve ben birçok eşyayı almadım. Kimi eşyaları aldım, karşılığında hırsızlık davası bile açtılar. Çocuk için DNA testi yapılacaksa hayattayken yapılsaydı.'
Usta sanatkarın hayatta olan dostlarına karşı da kırgınlığını lisana getiren Birinciyim Karaca, 'Geçmişte yaşananları bilip artık susan Cem'in arkadaşlarına kırgınım. Onu mezarından çıkartanları durdurmak gerekiyordu. Herkes benden bildi.' dedi.
Çok konuşulan Barış Manço ile Cem Karaca kardeş mi savına da, çok konuşulacak şu açıklamayı yaptı: Bildiklerimi saklamak kaydıyla kent efsanesi olarak kalsın.