Hain terör örgütü PKK'nın savunucusu Selahattin Demirtaş ve Seyahat Olaylarıyla Türkiye'nin demokrasisine saldıran örgütleri yönlendiren Osman Kavala hakkında açıklama yapan Cem Yılmaz, toplumsal medyada gündem oldu.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Geçtiğimiz gün Rüstem Batum'un Youtube programına katılan Cem Yılmaz, skandal açıklamalara imza attı. Yılmaz, hem askeri hem de sivil terör örgütü PKK'nın savunucu Selahattin Demirtaş ve ülkemizin demokratik anayasasına el uzatan Osman Kavala'nın neden tutuklu olduklarını sorguladı. Beyin yakan bir açıklama yapan Yılmaz, kelamlarını özgürlük sözleriyle süsledi. Elleri kana bulanmış terörist sayılan iki isim hakkında "Evrensel standartlarda, bir ülkede bu türlü şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Diğer ne düşüneyim. Zira elimde nitekim, dediğin üzere en yalın hali ile, konutunda oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın, bu türlü gizemli bir cürmü varmış üzere gösterilmesini biz oturduğumuz konuttan anlayamıyoruz. Doğrusu bu…" kelamlarını sarf etti.
Bu açıklamaların üstüne Rüstem Batum, "Gizemli hata değil, hiç kabahat yok" formunda daha değişik bir çıkış yaptıktan sonra Yılmaz kelamlarına işte bu cümlelerle devam etti: "Hayır onu diyorum yani… Bir anlasak ne olduğunu, anlasak. Ancak dediğim gibi… İşin garip tarafı bu insanların hepsi birbirlerini tanıyorlar. Ben açıkçası saydığın iki isimle de bir tanışıklığım yok fakat muhataplar daima birbirlerini tanıyorlar nasıl olur da bu türlü olur anlamıyorum."
CEM YILMAZ'A HATIRLATMA!
Selahattin Demirtaş, bir mitinginde eşbaşkanlığını yaptığı partinin en büyük destekçisinin Türk askerini şehit eden tıpkı vakitte sivillere de bombalı akınlarda bulunan PKK terör örgütü olduğunu söylemişti. Ayrıyeten Demirtaş'ın, PKK'li teröristlerle fotoğrafları da her yerde mevcuttur. Öte yandan Osman Kavala, ülkemizde 2013 yılında ağaçları mazeret ederek halkı farklı gayelerle yönlendiren bir şiddet sürecine yol açtı. Evraklarla kabahati kanıtlanan Kavala'nın tutukluluk süreci Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasalarına ve yargısına bağlı olarak devam etmektedir. Ortaya atılan ve olayları artıran Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılacağına dair sav ise geçtiğimiz gün çürütüldü. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla merkez yine restore edilerek faal hale getirildi.