Cenaze törenindeki hareketi nedeniyle eleştirilen İYİ Parti Milletvekili Aylin Yavuz, hususla ilgili açıklama yaptı.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gözü pek, "5 gündür, Aziz Şehidimizin anısını, kederli ailesinin acısını ve milletimizin yasını gölgeleyen bir hadisenin öznesi olmaktan öncelikle çok üzgünüm" ifadelerini kullanarak olay gününü şöyle anlattı:
"Olay günü, şehidimizin cenazesi olduğunu öğrenince Isparta Atabey İlçe Kongresinden çıkarak derhal Dinar’a merasim alanına geldim.
Cemaat saf tutmuştu. Görevliden öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur.
"Şehit annesine sarıldı ve poz verdi" diye servis ettikleri bu fotoğraf ise; 16 Şubat’ta yani olaydan 2 hafta evvel Isparta Yalvaç'ta, mahalleli bayanlarla konuşurken, bir mahalli ajans tarafından çekilmiş ve 17 Şubat’ta da kendi toplumsal medyasında paylaşılmıştır. Şehidimizin ailesi ve cenazesi ile alakası olmayan, 2 hafta öncesine ilişkin bu fotoğraflar, olayı çarpıtmak emelli ve kasıtlı olarak servis edildi.
25 yıllık Siyasi Danışmanlık mesleği olan bir Milletvekiliyim. Allah’a hamdolsun ki; izansız biri değilim. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Açıklamalarımı; Şanlı Türk Milleti’nin vicdanına arz ederim."