iltasyazilim
FD Üye
CENNET KÜNGÜ
MALZEME:
Un 1 kgTuz 1 fiske
Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr
Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr
Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı
YAPILIŞI
Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 3540 pazıya ayrılır Sini yağlanır Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 5 cm boyunda kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür
AFİYET OLSUN
MALZEME:
Un 1 kgTuz 1 fiske
Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr
Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr
Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı
YAPILIŞI
Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 3540 pazıya ayrılır Sini yağlanır Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 5 cm boyunda kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür
AFİYET OLSUN