Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cennet şu anda var mı?

Cennet şu anda var mı?
0
164

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cennet derhal var mı?
Ehli Sünnet inancına tarafından, Cennet halen vardır, yaratılmıştır, hazırlanmıştır Nitekim şu ayet bunu açıkça açıklama eder:

Rabbinizin mağfiretine ve eni göklerle yer dek olan Cennet'e koşun O Cennet takva sâhipleri için hazırlanmıştır
(Âli İmrân, 133)

Peygamber Efendimiz (iddia) şöyle buyurmuşlardır:
Demincek Cennet ile Cehennem şu duvarın yüzünde bana arz olundu

Cennet bana yaklaştı, o kadar fakat, eğer cür'et edeydim salkımlarından bir tânesini size getirebilecektim*

Similar threads

Cennet şu anda var mı? Ehli Sunnet inancına gore, Cennet halen vardır, yaratılmıştır, hazırlanmıştır Nitekim şu ayet bunu acıkca ifade eder: Rabbinizin mağfiretine ve eni goklerle yer kadar olan Cennet'e koşun O Cennet takva sahipleri icin hazırlanmıştır (Ali İmran, 133) Peygamber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Ağaçlı bahçe; yeşillikleri bol bostan; sık dal ve yaprakları ile yeri gölgelendiren hurmalık ve bağlık Peygamberlerin davetine uyarak iman edip, dünya ve ahirete ait işleri, kulluk vazifelerini elden geldiği kadar güzel bir şekilde yapan temiz ve müttakî kişiler için hazırlanmış bir huzur ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Allah dünyada sonsuz rahmetini göstermek için milyarlarca, katrilyonlarca canlıların rızkını verdiği gibi, benzer rahmeti cennette de devam edecektir Dünyada kullarına baki rahmetiyle ilgilenmesi, onları himaye etmesi, bin bir değişiklik nimetlerle onların ihtiyaçlarını gidermesi, Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
Hz ÂDEM (as) İlk insan, ilk peygamber, insanlığın babası Allah'u Teâlâ Hz Âdem'i topraktan (turâbtan) yarattı (Hûd, 1161; Tâha, 2055; Nuh, 7118) Yüce Allah yeryüzünde bir halife yaratacağını meleklerine bildirdiği zaman; ilim, irade ve kudret sıfatlarıyla donatacağı bu varlığın yeryüzüne uyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Hz ÂDEM (as) İlk insan, ilk peygamber, insanlığın babası Allah'u Teâlâ Hz Âdem'i topraktan (turâbtan) yarattı (Hûd, 1161; Tâha, 2055; Nuh, 7118) Yüce Allah yeryüzünde bir halife yaratacağını meleklerine bildirdiği zaman; ilim, irade ve kudret sıfatlarıyla donatacağı bu varlığın yeryüzüne uyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,497Konular
982,555Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt