Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cennet'e Giden Dört Kapı [Siz Hangi Kapıdan Gireceksiniz?Kendinizi Test Edin.]

Cennet'e Giden Dört Kapı [Siz Hangi Kapıdan Gireceksiniz?Kendinizi Test Edin.]
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1 Kapı ;İMAN ETMEK
Demek ki cehennem üzerinden geçen bu köprünün birinci kapısı İMAN kapısı Yani Allah’a, Kuran’a, Peygamberlere ve Ahirete inanmakAma cennete ulaşmak için daha önümüzde üç kapı daha varAma diğer kapılara da ulaşmamız gerekiyor Cehennem bizi çağırıyor, cennetse “durma diğer kapıları da geç ki bana ulaşasın diyordu Demek ki cennete ulaşmak için İMAN etmemiz yetmiyorAllah bizi ikinci kapıya yöneltiyorduAma ne yazık ki insanların çoğu cehenneme bu kapıdan yuvarlanıyordu…

Ankebut suresi2,3
“İman ettim demekle kurtulacağınızı mı zannettiniz?Nasıl iman ettiğinizi ve ne derece samimi olduğunuzu ölçeceğiz

2Kapı ; SALİH AMEL İŞLEMEK
Demek ki ikinci kapı buYani Allah bize “ey kulum beni sevdiğini ve benden korktuğunu söylemen cennete ulaşman için yeterli değil İnandığını yaptığın işlerle bana kanıtlamalısın Ben, bana iman ettiğinin delillerini salih amellerinle görmeliyim, melekler görmeli, insanlar ve cinler senin işlediğin salih amellere şahit olmalı Yani emir ve yasaklarıma uymadığın sürece iman etmen seni cennete götürmeyecekOruçla, namazla, zekatla, hacla, ahlakla bunu bana kanıtlamalısınVe bunları da yapman seni cennete götürmeye yetmez, daha önünde geçmen gereken iki kapın var diyorduİnsanların çoğu da cehenneme bu kapıdan yuvarlanacaktı
?
3Kapı ; ALLAH'I TAVSİYE ETMEK
Demek ki üçüncü kapı da buAllah’ın yeryüzündeki halifesi olmak Allah’ı insanlara anlatmak, insanlara iyiliği emredip kötülükten sakındırmak gerekiyordu Zira İslam tek başına herkesin evinde yaşadığı bir din değil, toplum diniydiİslam’da kendisini kurtaran kaptan değil, gemisini kurtaran kaptandı ancak Eğer halkı taşıyan gemi batmışsa zaten kaptan da kesinlikle batacaktı Efendimiz bir hadiste buyurur ki Cebrail AS, Allah’tan bir kavmin helaki emrini alır ve gece vakti yeryüzüne iner Bir bakar ki pek çok evde ışıklar yanıyor ve o evlerin sahipleri gece namazına kalkmışlar Acaba der Cebrail AS, ben mi emri yanlış anladım Allah kendisine ibadet eden kulların üzerine gazap indirmez Ve tekrar Rabbine döner Rabbim helak edeceğim kavim içinde pek çok kişi gece namazına kalkmıştı, acaba ben mi emri yanlış anladım der Allah; hayır git hepsini birlikte helak et Çünkü o namaz kılanlar dini kendi içlerinde evlerinde yaşadılar ve halk Allah’ın sınırlarını aştığı halde onları uyarıp, iyiliği emredip kötülükten sakındırmadılar Hepsini birlikte helak etDemek ki üçüncü kapı Allah’ın dininin yeryüzüne hakim olması için kulların verdiği emek kapısıydı, ve Allah bu emekleri görmek istiyordu Ne var ki bu kapıda da olmamıza rağmen hala cennete ulaşamamıştık daha önümüzde bir kapı vardıVe insanların çoğu cehenneme bu kapıdan yuvarlanıyordu

Ali İmran suresi142
Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Bakara suresi4
Yeryüzünde bir fitne kalmayıp, din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla cihad edin

4Kapı ; SABIRLI OLMAK
İşte cennetin kapısıydı bu Bu kapıyı açtığımızda cennetin içinde olacaktık Rabbim en zor kapıyı en sona bırakmış Cennetin kapısının üzerine SABIR kelimesini yazdırmıştıÇünkü iman etmek, ibadet etmek, iyiliği emredip kötülükten sakındırmak (cihad) kolaydı Ya SABIR ! Tadı zakkumdan acı bir meyve , ye yiyebilirsen

Ali İmran suresi142
Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Bakara suresi214
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman? diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır

Rabbimiz samimiyetimizi denemek için üzerimize musibet indirir, Allah’ın dinini yüceltmek istedikçe zalimlerin zulmüne uğrarız, SABIR…

Belki kaderin en acısı bizim payımıza düşmüştür, SABIR

Yüreğimizle imtihan ediliriz, SABIR…

Evli isek eşimizden çekeriz, anne babamızdan, evladımızdan çekeriz, SABIR

An olur Hz Yunus olur, dünya bize bir balığın karnı gibi dardır, zindandır, SABIR…

Bazen Hz Eyyub olur, varını yoğunu kaybedip yokluğa, hastalığa duçar oluruz, SABIR…

Hz İbrahim olur, zalimin, tağutun zulmüyle ateşlerde yanarız, SABIR…

Hz Yusuf olur, dipsiz kuyulara, zindanlara düşeriz, SABIR…

Bazen de Hz Yakup gibi özlediklerimizin hasretiyle kör olana dek kan ağlarız, SABIR…

Sabır…Sabır…diyebiliyorsak tüm bunlara, işte bunları başardığımızda dokunalım parmaklarımızla Cennetin Kapısına, açılsın… İçeride Rabbimiz, hazırlanmış ebedi misafirlerini bekliyor

Fecr suresi27282930
Ey mutmain olmuş (hoşnut olmuş) nefis, Sen Rabbinden razı, O da senden razı olarak Rabbine dön! Cennetle müjdelenen kullarımın arasına, Cennetime gir…

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt