Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cennete giren ilk kadin___?

Cennete giren ilk kadin___?
0
141

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hz Fatima bir gun Efendimiz Aleyhisssalatu Vesselam'a:

Babacigim, kadinlardan cennete ilk once girecek olan kimdir?diye merakla sordu Bunun uzerine Peygamber Efendimiz:

Falan mahallede, falan evde oturan bir kadin var Cennete ilk girecek kadin, iste o kadindirbuyurdular Hz Fatima anamiz hayretle:

Babacigim, o kadin cennete, benden de mi evvel girecek?diye tekrar sordu Peygamber Efendimiz:

Evet! Senden de evvel girecekbuyurdu Ve sayet isterse, gidip o kadinla tanisabilecegini soyledi

Hz Fatima'nin o kadin hakkindaki meraki iyice artmisti Bu kadin ne yapiyor, nasil bir amel isliyordu ki, cennete ilk olarak girmeyi hak ediyordu Bir gun o kadinla gorusup tanismak ve onunla konusmak icin evinden cikti Kadinin evini sora sora buldu ve kapisini tiklatti Iceriden yasli bir kadin: Kim o?diye seslendi Hz Fatima anamiz da kendisini tanitarak onunla gorusmek istedigini soyledi Kadin, Peygamber kizinin kendisiyle gorusmeye geldigini duyunca cok sevindi Kapiyi acmadan iceriden seslendi:

Ey ResUlullah'in kizi! Hos geldin sefalar getirdin! Canim sana feda olsun! Aslinda ben de sizinle gorusmeyi cok arzu ediyordum; fakat disari cikmadigim icin maalesef ziyaretinize de gelemedim Simdi sizin gelmeniz beni cok memnun etti Fakat kocamdan izin almadan bugune kadar ben kimseye kapi acmis degilim Onun icin sizden cok ozur diliyorum Ben sizin iceri girmeniz icin bu aksam esimden izin alayim ve yarin goruselim, ne olur, yarin tekrar buyurundedi

Bunun uzerine Hz Fatima geri dondu Aksam olunca kadin meseleyi anlatip kocasindan izin aldi Ve ertesi gun Hz Fatima o kadinla gorusmek icin tekrar geldi Bu sefer yaninda oglu Hz Hasan da vardi Hz Hasan o siralar henuz kucuk bir cocuk oldugu icin rahat durmamis, annesi mecburen onu da yaninda getirmek zorunda kalmisti Kadinin evine geldi ve kapisini caldi Tabii kadin iceriden Hz Hasan'in sesini duymustu Hz Fatima'nin yaninda bir cocuk bulundugunu farkedince cok uzuldu Hz Fatima'ya:

Ey Fatima! Ben kocamdan yalniz sizin icin izin almistim Cocuk icin izin almadigimdan dolayi onu iceri alamam Ne olur beni affedin Isterseniz siz buyurun, cocuk disarida kalsin Isterseniz yarin gelin; bu aksam onun icin de izin alayimdedi

Hz Fatima ikinci defa iceri giremeden geri dondu Ve ucuncu gun tekrar kadina gitmek uzere cikti Hikmeti ilahi bu sefer Hz Huseyin'i de yanina almak zorunda kalmisti Tabii kapiyi caldiginda, kadin Hz Huseyin'in de oldugunu ogrenince Hz Fatima yine dunku durumla karsilasti Kadin kocasindan onun icin de izin almasi gerektigini soyledi Hz Fatima bir onceki gunku gibi hic israr etmedi Ve cocuklariyla beraber mecburen geri donmek zorunda kaldi Bir sonraki gun ucu birden gittiklerinde kadin kocasindan her ucu icin de izin almisti Kapi acildi ve iceri girdiler Kadin binlerce ozurler diledi, affini istedi ve Peygamber cocuklarini en guzel sekilde karsiladi ve agirladi

Hz Fatima iceriden gelen sese gore kadinin gayet yasli bir nine oldugunu zannetmisti Fakat bir de bakti ki, kapiyi acip kendisini karsilayan kadin hem cok genc, hem de cok guzel bir hanimdi Hz Fatima hayretle sordu:

Sizinle disaridan konusurken sesiniz cok degisik geliyordu Oysa sesiniz hic de oyle degilmis, bu nasil oluyor?dedi Kadin:

Sizinle konusurken sesim disari ciktigi icin sesimi yabanci bir erkek duyar da gunaha girerim diye agzima kucuk bir tas parcasi alarak konusuyordum Simdi ise o tasi cikardimdedi

Hz Fatima Radiyallahu Anha, bu cennetlik kadinin sozlerinden dolayi cok memnun olmustu Namahremden sesini bile boylesine sakinan, kocasina da boylesine itaat eden bu kadinin, neden cennete evvela girecegini anladi Onunla bir muddet sohbet ettiler Bazi konulari konustular Bir ara kadin Hz Fatima'ya:

Ey ResUlullah'in kizi! Acaba ben kocama karsi vazifemi ifa etmis oluyor muyum? Onun bendeki haklari sebebiyle Allah Teala kocama itaatsizlikten dolayi beni hesaba ceker mi? Bundan korkuyorumdedi

Hz Fatima bu suali tebessumle karsiladi ve babasinin yani Peygamber Efendimizin mujdesini kendisine bildirdi:

Hayir! Sen bilakis babamin, cennete ilk girecek kadindiye mujdeledigi kimsesindedi

Hz Fatima Radiyallahu Anha, ResUlullah'in cennetle mujdeledigi bu mubarek kadinla bir muddete daha sohbet ettikten sonra musaade istedi ve oradan ayrildi

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt