iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömiglas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sosturAslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanırAşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz Şarabı, dömiglas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız Kabı ateşten alınız Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız
12 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömiglas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sosturAslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanırAşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz Şarabı, dömiglas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız Kabı ateşten alınız Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız