Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Centilmenlik

Centilmenlik

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Vaktiyle centilmen elde etmek önemliymiş Halk centilmenlikleriyle hatırlanırlarmış Atatürk gibi bir fazla birey için “O hakiki bir beyefendidir diye söylendiğini duymuşsunuzdur Centilmenlik neymiş diye azıcık araştırdığımda ondan ne dek uzaklaştığımız gördüm Belkide ihtiyacımız olan budur diyerek, en azından hatırlatmak için birkaç yazıda sizlerle centilmenlik ile ilgili bulduklarımı paylaşmak istiyorum;
Centilmenliğin ahlak ilkeleri;
daima kibar olmanız gerekiyor Eğer birilerinden hoşlanmadıysanız onun seviyesine inmemelisiniz Daha iyi biri olduğunuzu yalnızca nezaketiniz ile gösterebilirsiniz
Katiyen lanet okumayın Bu sizin duygularınızı ifade edebilecek yeterince sözcük bilmediğinizi gösterir
Yüksek sesle konuşmayın Yüksek ses doğal olarak stres seviyesini artırır Negatif ilgi yaratırsınız
Kontrolünüzü kaybetmeyin Bu duygularınızı denetim edemediğinizi gösterir Kendini yoklama edemeyen başka şeyleri teftiş edebilir mi? Sakin ve artı kalmaya çalışın
Dikey dik bakmayın Aleyhinde tarafı agresifleştirirsiniz Durup dururken tartışma çıkartmayın
Kimsenin sözünü bölmeyin Bir şey söylemek için söylenilenin bitmesini bekleyin Lafı taksim etmek saygısızlıktır
Sakın tükürmeyin Fazla vahşi ve saygısız bir harekettir
Yaşlılara saygı duyun Size hürmet duyulmasını istiyorsanız sizde saygı duymalısınız
Başkalarının hatalarına gülmeyin Bu karşınızdakinin istediği en son şeydir, unutmayın
Kapalı yerlerde şapkanızı ve güneş gözlüğünüzü çıkarın
Cümbür Cemaat masaya oturmadan yemeğe başlamayın Bu beraber yemek yiyeceğiniz insanlara duyduğunuz saygıyı gösterir
Nezaket adına yapılacaklar;
defalarca bayanlara kapıyı açın Ev, otomobil, restaurant farketmez
Bayanların paltolarını giymelerine tezgâhtar olun
Bayanların masaya oturmalarına yadımcı olun
Bayanlara otobüste, restaurantta yer verin
Bir hanımefendi masanıza geldiğinde ayağa kalkarak selamlayın
Tokalaşmayı unutmayın
Herhangi bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorun *

858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye