iltasyazilim
FD Üye
Cepli Açma Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*15 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*555 su bardağı un
Arası için;
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı
*Çörek otu (arzuya göre)
Servis için;
*100 gram beyaz peynir
*100 gram kaşar peyniri
*2 adet salatalık
*1 adet domates
*isteğe göre marul
Cepli Açma Tarifi Yapılışı 1 paket mayayı ılık suda eritin Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın Mandalina büyüklüğünde hamuru koparıp, bol zeytin yağı yardımı ile açın İkiye katlayıp tekrar zeytin yağı ile bolca yağlayıp tekrar katlayın Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 180 derece fırında üstü kızarana kadar 15 dk pişirin Piştikten sonra kat yerlerini bıçak yardımıyla açıp içine domates peynir salatalığı yerleştirin Afiyet olsun
*15 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*15 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*555 su bardağı un
Arası için;
*1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı
*Çörek otu (arzuya göre)
Servis için;
*100 gram beyaz peynir
*100 gram kaşar peyniri
*2 adet salatalık
*1 adet domates
*isteğe göre marul
Cepli Açma Tarifi Yapılışı 1 paket mayayı ılık suda eritin Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın Mandalina büyüklüğünde hamuru koparıp, bol zeytin yağı yardımı ile açın İkiye katlayıp tekrar zeytin yağı ile bolca yağlayıp tekrar katlayın Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 180 derece fırında üstü kızarana kadar 15 dk pişirin Piştikten sonra kat yerlerini bıçak yardımıyla açıp içine domates peynir salatalığı yerleştirin Afiyet olsun