iltasyazilim
FD Üye
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*1 su bardağı süt
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 şişe maden suyu
*1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için :
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Süslemek için :
*Kıvırcık marul
*Domates
*Kaşar peyniri
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı Önce temiz ve kuru derin ve büyük bir kase alalım Süt cezvede ılıtılır İçerisine maya ve şeker konur, İyice çırpılır Yaklaşık 56 dakika çırpın, böylelikle maya çalışır, hamur yumuşacık olur ve midenizi ağrıtmaz Daha sonra diğer sıvılar sırayla eklenir, karıştırılır Elekle yavaş yavaş un eklenir Ben göz kararı yapıyorum ama, hamur kıvam almaya başladıktan sonra elle toparlamaya başlayalım Hamurumuz yumuşak olmalı İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim
Daha sonra dinlenmiş hamurumuzu küçük mandalina boyutunda bezelere ayıralım, üzerini streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim
Tezgahımızı yağlayalım Aldığımız bezemizi bol sıvı yağla yağlayalım ve tatlı tabağı boyutunda açalım İkiye katlayıp tekrar yağlayalım Tekrar katlayalım Eğer aralarını iyice yağlamazsak poğaçalarımızın cepleri açılmaz, yapışır Bu kadar yağlı durduğuna bakmayın, pişince hissedilmiyor Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180190° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Kapağını sık açmayalım Baktığınızda ceplerini ayrıldığını göreceksiniz
İlk sıcaklığı gittikten sonra cepleri nazikçe elimizle ayıralım Biraz daha soğuduktan sonra içine domates ve dilim kaşar yerleştirelim İsterseniz kıvırcık marul da koyabilirsiniz
Doyurucu, sunumu güzel yumuşacık cepli poğaçamız hazır
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı süt
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 şişe maden suyu
*1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için :
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Süslemek için :
*Kıvırcık marul
*Domates
*Kaşar peyniri
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı Önce temiz ve kuru derin ve büyük bir kase alalım Süt cezvede ılıtılır İçerisine maya ve şeker konur, İyice çırpılır Yaklaşık 56 dakika çırpın, böylelikle maya çalışır, hamur yumuşacık olur ve midenizi ağrıtmaz Daha sonra diğer sıvılar sırayla eklenir, karıştırılır Elekle yavaş yavaş un eklenir Ben göz kararı yapıyorum ama, hamur kıvam almaya başladıktan sonra elle toparlamaya başlayalım Hamurumuz yumuşak olmalı İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim
Daha sonra dinlenmiş hamurumuzu küçük mandalina boyutunda bezelere ayıralım, üzerini streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim
Tezgahımızı yağlayalım Aldığımız bezemizi bol sıvı yağla yağlayalım ve tatlı tabağı boyutunda açalım İkiye katlayıp tekrar yağlayalım Tekrar katlayalım Eğer aralarını iyice yağlamazsak poğaçalarımızın cepleri açılmaz, yapışır Bu kadar yağlı durduğuna bakmayın, pişince hissedilmiyor Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180190° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Kapağını sık açmayalım Baktığınızda ceplerini ayrıldığını göreceksiniz
İlk sıcaklığı gittikten sonra cepleri nazikçe elimizle ayıralım Biraz daha soğuduktan sonra içine domates ve dilim kaşar yerleştirelim İsterseniz kıvırcık marul da koyabilirsiniz
Doyurucu, sunumu güzel yumuşacık cepli poğaçamız hazır
AFİYET OLSUN