iltasyazilim
FD Üye
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*2 yumurta (biri üzerine sürülecek)
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*Üzeri için çörek otu
Aralarına sürmek için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
İçine koymak için;
*Kaşar
*Domates
*Biber
*Tercih ettiğiniz herhangi bir malzeme
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Sütü ılıktan biraz sıcağa doğru ısıtın
*Maya ve toz şeker eklenerek, on dakika mayanın kabarmasını bekleyin
*Daha sonra sıvı yağ, yumurta, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
*Yaklaşık kırk dakika hamurun mayalanması için bekleyin
*Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp, merdane yardımıyla yuvarlak açın Çok fazla büyütmeyin
*Açtığınız hamura fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek ikiye katlayın
*Daha sonra tekrar ikiye katlayın
*Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu döküp, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
*Çıkardıktan sonra boş kısımlara isteğinize göre domates biber ve kaşarla süsleyiniz Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*15 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*2 yumurta (biri üzerine sürülecek)
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*Üzeri için çörek otu
Aralarına sürmek için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
İçine koymak için;
*Kaşar
*Domates
*Biber
*Tercih ettiğiniz herhangi bir malzeme
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Sütü ılıktan biraz sıcağa doğru ısıtın
*Maya ve toz şeker eklenerek, on dakika mayanın kabarmasını bekleyin
*Daha sonra sıvı yağ, yumurta, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
*Yaklaşık kırk dakika hamurun mayalanması için bekleyin
*Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp, merdane yardımıyla yuvarlak açın Çok fazla büyütmeyin
*Açtığınız hamura fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek ikiye katlayın
*Daha sonra tekrar ikiye katlayın
*Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu döküp, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
*Çıkardıktan sonra boş kısımlara isteğinize göre domates biber ve kaşarla süsleyiniz Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun