iltasyazilim
FD Üye
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru (instant) maya
*yarım*su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Arası için;
*sıvı yağ
*Piştikten sonra aralarına konulmak üzere beyaz peynir, maydanoz, kapya biber (arzuya göre farklı malzemeler tercih edilebilir)
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*Susam
*çörek otu
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın
Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Hamur istenilen kıvama geldikten sonra mayalanması için en az 1 saat bekletin
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve D şekli alacak vaziyette ikiye katlayın
Resimde görüldüğü gibi ikiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin 15 dk tepside mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınınızın pişirme durumuna göre kızarıncaya kadar pişirin
Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, maydanoz ve kapya biber koyup servis edin
Afiyet olsun
*
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru (instant) maya
*yarım*su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Arası için;
*sıvı yağ
*Piştikten sonra aralarına konulmak üzere beyaz peynir, maydanoz, kapya biber (arzuya göre farklı malzemeler tercih edilebilir)
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*Susam
*çörek otu
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın
Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Hamur istenilen kıvama geldikten sonra mayalanması için en az 1 saat bekletin
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve D şekli alacak vaziyette ikiye katlayın
Resimde görüldüğü gibi ikiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin 15 dk tepside mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınınızın pişirme durumuna göre kızarıncaya kadar pişirin
Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, maydanoz ve kapya biber koyup servis edin
Afiyet olsun
*