iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1, 5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı ( sarısı üzeri için )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Hamur aralarına sürmek için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Poğaçaların arasına koymak için ;
Domates, marul, Salatalık, Kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp çırpalım Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendiriyoruz ?
Mayalanan hamurdan cevizden az büyük bezeler alıp oklava yardımıyla biraz açalım Üzerine sıvı yağ gezdirip fırça yardımıyla her yerine dağıtalım Hamuru ikiye katlayıp katladığımız kısma yine sıvı yağ sürelim ve tekrar bir ucundan diğer tarafa katlayalım Yani hamur 4 e katlanmış olacak Resimlerde detaylı görebilirsiniz?Yağlanmış fırın tepsisine dizelim Bir kaseye yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağı karıştırıp poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürelim ve susam serpelim Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana dek pişirelim Fırından çıkan poğaçalarımız biraz soğuduktan sonra aralarına kaşar peyniri ,marul ,domates veya dilediğiniz farklı malzemelerle süsleyip servis edelim Afiyet olsun, ?
1 su bardağı ılık süt
1, 5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı ( sarısı üzeri için )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Hamur aralarına sürmek için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Poğaçaların arasına koymak için ;
Domates, marul, Salatalık, Kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp çırpalım Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendiriyoruz ?
Mayalanan hamurdan cevizden az büyük bezeler alıp oklava yardımıyla biraz açalım Üzerine sıvı yağ gezdirip fırça yardımıyla her yerine dağıtalım Hamuru ikiye katlayıp katladığımız kısma yine sıvı yağ sürelim ve tekrar bir ucundan diğer tarafa katlayalım Yani hamur 4 e katlanmış olacak Resimlerde detaylı görebilirsiniz?Yağlanmış fırın tepsisine dizelim Bir kaseye yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağı karıştırıp poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürelim ve susam serpelim Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana dek pişirelim Fırından çıkan poğaçalarımız biraz soğuduktan sonra aralarına kaşar peyniri ,marul ,domates veya dilediğiniz farklı malzemelerle süsleyip servis edelim Afiyet olsun, ?