Araştırma vazifelisi Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü.
Sanık avukatı Vahit Bıçak, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunma sırasında Ceren'in müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, pozisyonunu kullanarak istismarı sürdürdüğünü, müvekkilini tehdit ettiğini argüman etmiş ve Damar ailesine yönelik hakarete varan kelamlar kullanmıştı. Bıçak'ın bu sözlerine karşı kamuoyunda büyük reaksiyon oluşmuştu.
BARO SORUŞTURMA AÇTI, BAKAN AÇIKLAMA YAPTI
Ankara Barosu Bıçak hakkında soruşturma açılmasına karar verirken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, "'Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da tüzel bir sonu olmalı mıdır' sorusu, uzun müddet hukuk dünyasını meşgul etmiş; nihayet çağdaş hukuk, savunmanın etik ve yasal hudutlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Zira insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir" kelamlarıyla reaksiyonunu lisana getirdi.
KENDİNİ BU TÜRLÜ SAVUNDU
Bıçak hakkında reaksiyonlar sürerken, televizyon programına telefonla bağlanarak hakkındaki tenkitlere karşılık veren avukat Bıçak, şunları söyledi:
"Eleştirileri haklı bulmuyorum. Tenkitler tek taraflı, taraflı tenkitler. Biraz avukatlık mesleğini bilmek lazım. Ben bu olayın şahidi değilim. Olayın taraflarını tanımıyorum. Durduk yere hiçbir vakit cinayet işlenmez."
Bıçak, tartışma yaratan "Ceren Damar, şu an hayatta olsaydı cinsel ataktan yargılanacaktı" kelamlarının ise kendisine ilişkin olmadığını savundu.
'VİCDANIM ÇOK RAHAT, MİSYONUMU LAYIKIYLA YAPTIM'
OdaTV'nin haberine nazaran Bıçak, "Ben savunmamı yazılı olarak hazırlayıp çıktım. 60 sayfalık bir savunma. Adalet Bakanımız benden bu savunmayı istemedi. TBB liderimiz da bu savunmayı benden istemediler. Kamuoyunda bir algı oluşturulmuştur, bu algıya dayanarak açıklama yapmışlardır diye düşünüyorum” dedi.