teknolojiuzmani
FD Üye
Buna nazaran Arduç, savcılık tabirinde "Ceren Özdemir’in ölmesi nedeniyle pişman değilim, üzülemiyorum, elimde olmadan öldürüyorum ve memnun oluyorum" dedi.
Ordu'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür Arduç hakkında hazırlanan 13 sayfalık iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.
Polise verdiği sözlere ek olarak savcılıkta da sözü alınan Arduç'un, "Emniyet’te verdiğim sözler doğrudur. Ben Ceren Özdemiri'n ölüp ölmediğini merak ediyorum. Hastanede yattığı söyleniyor, bu türlü bir durumda nasıl ölebilir? Ölmüş ise bıçak misyonunu yapmıştır. Ben Ceren Özdemir'i olay gecesi tesadüf sonucu gördüm. Kendisine baktığımda tahminen hoş olmasından ve benim ona sahip olabilecek maddi durumum, toplumsal pozisyonum olmamasından kaynaklı, tahminen hoş giyinmesinden benden daha hoş kurallarda yaşamasından kaynaklı, tahminen de göz göze geldiğimizde bana bakışından huylanarak kendisini öldürmeye karar verdim. Kendisini takip ettiğim sırada çantasını da öldürdükten sonra alabileceğimi düşündüm" dediği ortaya çıktı.
'Pişman değilim, üzülemiyorum'
Ceren Özdemir’i öldürmeden evvel diğer bir bayanı öldürmeyi düşündüğünü ve takip ederken yakalandığını da anlatan Özgür Arduç, "Yakalanmasaydım onu da öldürecektim. Ceren Özdemir’in ölmesi nedeniyle pişman değilim, üzülemiyorum, elimde olmadan öldürüyorum ve mutlu oluyorum. Ben İstanbul’dayken sevdiğim kedilerin başını taşla eziyordum, hatta bir adedinin kalbini çıkarmıştım" ifadelerini kullandı.
Eter ve silah aramış
Katil zanlısının, firarın birinci gününde cezaevinde yatan bir arkadaşının eşinden silah almak için Ulubey ilçesine gittiği, fakat bayanın reaksiyon göstermesi üzerine kent merkezine geldiği, Ceren’i öldürdüğü 3 Aralık günü ise saat 16.00 sıralarında bir veteriner kliniğine gidip, ’hayvanlarını bayıltacağı’ iddiasıyla eter almaya çalıştığı da ortaya çıktı.