Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ceren Özdemir'in katiline 'iyi hal' raporunu kim verdi?

Ceren Özdemir'in katiline 'iyi hal' raporunu kim verdi?

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Ceren%2Din%2Dkatilinden%2Dkan%2Ddonduran%2Difade%2DKatliam%2Dyapmak%2Distiyordum%2D228487%2Ejpg

Daha evvel de bir çocuğu öldürmeye teşebbüs eden ve cürüm kaydının epey kabarık olduğu belirtilen Ceren'in katiline âlâ hal raporunun nasıl verildiğini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül' e soran Gürsel Tekin, "Muhalif olan herkesi tutuklayıp, tecrit uygulayan iktidar, daha evvel de firar etmiş, 20 den fazla cürümden sabıkası olan bir şahsa açık cezaevi imkânı sağlanması adalete olan itimadı zedelemiştir. Cezaevlerindeki, yönetim ve müşahede konseyleri raporlarını otomatiğe bağlamış biçimde vermeye devam edecek olurlarsa, kamu vicdanını rahatsız eden bu ve gibisi sonuçlar yaşanmaya devam edecektir. Bunun sorumlusu da tedbir almayan yetkililer olacaktır” dedi.

ADALET BAKANINA SORULAR 

"Ceren Özdemir cinayeti, infaz düzenlemesini tekrar tartışmaya açık hale getirdi" diyen Tekin, aşağıdaki soruları Adalet Bakanına yöneltti; Son 15 yılda, kapalı ve açık cezaevlerinden firar eden hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır?

Bir mahkumun açık cezaevine geçmesine karar veren “Cezaevi Yönetim ve Müşahede Kurulu”

hangi mesleklerden oluşmaktadır?

Kapalı cezaevinden açık cezaevine geçmenin şartı olan raporlar hangi kriterlere nazaran verilmektedir?

Bu raporlarına yönelik kontrol ve denetimler ne sıklıkla gerçekleştirilmektedir?

Cezaevi Yönetim ve Müşahede Şuraları tarafından verilen düzgün hal raporlarından kaçı yapılan kontrol ve denetimler sonrasında iptal edilmiştir?

“Cezaevi Yönetim ve Müşahede Kurulu”, Ceren Özdemir’in katili olan kişinin tekrarlayan şiddet

eğiliminde olduğu gerçeğini neden saptayamamıştır?

Açık cezaevinden firar eden bir mahkumun yakalandığı takdirde tekrar açık cezaevine alınması mümkün müdür?

Açık cezaevinden özel müsaadeyle dışarıya çıkan bir mahkumun dışarıda cürüm işlemesini önlemek için ne üzere kontrol ve denetim sistemleri hayata geçirilmektedir?

İnfaz mühletini tamamlamış olmasına karşın bugüne kadar açık cezaevine çıkamayan bir hükümlü örneği var mıdır?

Bugüne dek; kaç cinsel istismar zanlısı, uyuşturucu kullanma, bulundurma ve uyuşturucu unsur ticareti zanlısı açık cezaevine alınmıştır?

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Bayana Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili uygulama yönetmeliği mucibince bugüne kadar vazife ve sorumluluklarını yerine getirmeyen kaç kurum ve kamu çalışanı hakkında soruşturma açılmış ya da inceleme başlatılmıştır? Bu inceleme ve soruşturmaların kaçı sonuçlandırılmıştır?

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt