iltasyazilim
FD Üye
Çerimoya Meyvesi Faydaları nelerdir
çerimoya meyvesinin faydaları
çerimoya nedir
çerimoya bitkisi hakkında veri
Özellikleri ve Tarihçesi
Çerimoya bütün dünya da 2200 çeşidi olan bir meyvedir Temelde Annona ve Rollinia edinmek üzere iki farklı çeşidi bulunmaktadır aynı zamanda Asimina, Duguetia, Fusaea ve Porcelia da bu meyvenin en çok aşina türlerindendir
Meyvenin Annona türünün yaprakları 25 cm uzunluğundadır Genelde küçük bodur ağaçlarda yetiştirilmektedir Yaprakları ovaldir
Yetiştirildiği Yerler
Orta ve Güney Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ve İsrail de yetiştirilmektedir Meyvenin Annona türü, daha çok Amerika da tropik iklime sahip birkaç bölgede yetişmektedir Bilhassa ormanlık bölgelerde yetiştirilen Çerimoyalar 7002400m rakıma sahip yamaçlarda daha bereketli olmaktadırlar Lakin özellikle Güney Amerika da 01500m rakıma sahip yerlerde de yetiştirilebilmektedir
Florida, Belize ve Guatemala da Tikal, Canul, Sartenaya, San Pablo, Benque, Caledonia ve Chonox gibi adlarla bilinmekte ve tüketilmektedir
Faydaları
Çerimoya, cildin saçların tırnakların diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmasında faydalıdır İçerisinde bulunan A vitamini bir uçtan bir uca idrar yoları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırıcı özelliği vardır İhtiva ettiği B2 vitamini ile Migren türü baş ağrılarının önlenmesinde etkilidir Keza iştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Meyveyi taze olarak tüketebileceğiniz gibi bununla birlikte tatlılarınızda, meyve salatalarınızda ve dondurmalarınızda lezzet katması için de kullanabilirsiniz
Muhafaza Koşulları
Çerimoya, 6 ºC de %85%90 nem oranında 34 gün muhafaza edilebilen bir meyvedir Çerimoya saklanırken bu hususlar mutlaka dikkate alınmalıdır
Besin Değerleri
Çerimoya, A,B1,B2,B3,B6,C,Kalsiyum,Demir,Protein ve Fosfor gibi dağıtılmış vitamin ve mineralleri bünyesinde bulunduran bir meyvedir *
çerimoya meyvesinin faydaları
çerimoya nedir
çerimoya bitkisi hakkında veri
Özellikleri ve Tarihçesi
Çerimoya bütün dünya da 2200 çeşidi olan bir meyvedir Temelde Annona ve Rollinia edinmek üzere iki farklı çeşidi bulunmaktadır aynı zamanda Asimina, Duguetia, Fusaea ve Porcelia da bu meyvenin en çok aşina türlerindendir
Meyvenin Annona türünün yaprakları 25 cm uzunluğundadır Genelde küçük bodur ağaçlarda yetiştirilmektedir Yaprakları ovaldir
Yetiştirildiği Yerler
Orta ve Güney Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ve İsrail de yetiştirilmektedir Meyvenin Annona türü, daha çok Amerika da tropik iklime sahip birkaç bölgede yetişmektedir Bilhassa ormanlık bölgelerde yetiştirilen Çerimoyalar 7002400m rakıma sahip yamaçlarda daha bereketli olmaktadırlar Lakin özellikle Güney Amerika da 01500m rakıma sahip yerlerde de yetiştirilebilmektedir
Florida, Belize ve Guatemala da Tikal, Canul, Sartenaya, San Pablo, Benque, Caledonia ve Chonox gibi adlarla bilinmekte ve tüketilmektedir
Faydaları
Çerimoya, cildin saçların tırnakların diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmasında faydalıdır İçerisinde bulunan A vitamini bir uçtan bir uca idrar yoları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırıcı özelliği vardır İhtiva ettiği B2 vitamini ile Migren türü baş ağrılarının önlenmesinde etkilidir Keza iştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Meyveyi taze olarak tüketebileceğiniz gibi bununla birlikte tatlılarınızda, meyve salatalarınızda ve dondurmalarınızda lezzet katması için de kullanabilirsiniz
Muhafaza Koşulları
Çerimoya, 6 ºC de %85%90 nem oranında 34 gün muhafaza edilebilen bir meyvedir Çerimoya saklanırken bu hususlar mutlaka dikkate alınmalıdır
Besin Değerleri
Çerimoya, A,B1,B2,B3,B6,C,Kalsiyum,Demir,Protein ve Fosfor gibi dağıtılmış vitamin ve mineralleri bünyesinde bulunduran bir meyvedir *