Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çerkes Helvası

Çerkes Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çerkes Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*13 yemek kaşığı un
*1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin;

*1 paket bitter çikolata
*Toz Antep fıstığı

Çerkes Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle çok çok çok lezzetli bir helva olduğunu belirtmek istiyorum Margarini tavaya alıp eritiyoruz ve ununu ekliyoruz Kısık ateşte unu yağ ile birlikte sürekli karıştırarak kavuruyoruz Dikkat etmemiz gereken nokta asla unun renginin değişmemesi helvamızın beyaz kalması gerek bu yüzden sürekli karıştırmamız gerek Bir saate yakın unla yağı kısık ateşte kavurduktan sonra ocaktan alıp pudra şekerini ekliyoruz İlk sıcaklığı geçtikten sonra istediğimiz şekilde sıcakken şekillendirelim Ben kalpli silikon kek kalıbına biraz biraz koyup kalp şeklini verdim kalanını da borcama dizip sıcakken kestim dolapta soğuttuktan sonra benmari usulü erittiğim çikolatayla helvalarımı süsledim Sıcakken şekillendirmeniz gerek aksi halde donunca şekil veremezsiniz ve kesemezsiniz Umarım bu lezzeti bi an önce tadarsınız Afiyet olsun

858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt