iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 bütün tavuk
1 soğan
1 orta boy haşlanmış patates
Sosu için
500 ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
Acı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çerkes tavuğu hazırlanışı
Tavuğu büyük bir tencerede haşlayın Etleri kemiklerden sıyırıp küçük parçalara ayırın Ceviz içlerine bayat ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve baharatları ekleyip karıştırın Yavaşça tavuk suyu ekleyip mutfak robotunda ezin Bir miktar zeytinyağı ekleyin Boza kıvamına gelene kadar mutfak robotunda karıştırmaya devam edin Hazırladığınız sosa tavuk etini ekleyerek karıştırın Zeytinyağı ve kırmızı biberi tavada ısıtın Ceviz parçaları ve biberli zeytinyağıyla süsleyerek servis yapın
1 bütün tavuk
1 soğan
1 orta boy haşlanmış patates
Sosu için
500 ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
Acı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çerkes tavuğu hazırlanışı
Tavuğu büyük bir tencerede haşlayın Etleri kemiklerden sıyırıp küçük parçalara ayırın Ceviz içlerine bayat ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve baharatları ekleyip karıştırın Yavaşça tavuk suyu ekleyip mutfak robotunda ezin Bir miktar zeytinyağı ekleyin Boza kıvamına gelene kadar mutfak robotunda karıştırmaya devam edin Hazırladığınız sosa tavuk etini ekleyerek karıştırın Zeytinyağı ve kırmızı biberi tavada ısıtın Ceviz parçaları ve biberli zeytinyağıyla süsleyerek servis yapın