Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çerkez Çorbası

Çerkez Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kg taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı biber
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 23 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım
Bu arada bir tavaya yağ koyalım Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt