iltasyazilim
FD Üye
Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tavuk baget
*2 kase pirinç
*3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*1 5 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı değirmen karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük diş sarımsak
*4 5 kase haşladığımız tavuğun suyu
Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Kuru nanenin en çok yakıştığı yemeklerden biri çerkez pilavı bence Ben çok tereddüt ederek yaptım ama sonuç harika senelerdir yaparım beğenmeyen çıkmadı daha umarım sizlerde beğenirsiniz
1
*Öncelikle tavuk bagetlerimizi düdüklü tencerede haşlıyoruz ,çok küçük olmayacak şekilde didikliyoruz
*Pilavı yapacağımız tencereye tereyağını koyup eritiyoruz ,tavukları ekliyoruz
*Üzerine kuru nane, karabiber, kimyon ve sarımsağı ekliyoruz tavukla* karıştırıyoruz
*Yıkadığımız pirinçi tavuğun üzerine döküp, haşladığımız tavuğun suyunu tuzunu ekleyip hiç karıştırmadan pişiriyoruz
*Pilâvmız pişince* çatırdamalar gelinceye kadar kapatmıyoruz altını Tavuklar biraz kızarsın diye
*Piştikten sonra ılık olmasını bekliyoruz sıcak çevirirsek dağılabilir
*Biraz* ılıdıktan sonra ters çevirip servis yapıyoruz ,şimdiden afiyet olsun*??
*1 paket tavuk baget
*2 kase pirinç
*3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*1 5 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı değirmen karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük diş sarımsak
*4 5 kase haşladığımız tavuğun suyu
Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Kuru nanenin en çok yakıştığı yemeklerden biri çerkez pilavı bence Ben çok tereddüt ederek yaptım ama sonuç harika senelerdir yaparım beğenmeyen çıkmadı daha umarım sizlerde beğenirsiniz
1
*Öncelikle tavuk bagetlerimizi düdüklü tencerede haşlıyoruz ,çok küçük olmayacak şekilde didikliyoruz
*Pilavı yapacağımız tencereye tereyağını koyup eritiyoruz ,tavukları ekliyoruz
*Üzerine kuru nane, karabiber, kimyon ve sarımsağı ekliyoruz tavukla* karıştırıyoruz
*Yıkadığımız pirinçi tavuğun üzerine döküp, haşladığımız tavuğun suyunu tuzunu ekleyip hiç karıştırmadan pişiriyoruz
*Pilâvmız pişince* çatırdamalar gelinceye kadar kapatmıyoruz altını Tavuklar biraz kızarsın diye
*Piştikten sonra ılık olmasını bekliyoruz sıcak çevirirsek dağılabilir
*Biraz* ılıdıktan sonra ters çevirip servis yapıyoruz ,şimdiden afiyet olsun*??