iltasyazilim
FD Üye
Çerkez Tavuğu (Duru Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğüs
*67 adet ceviz
*3 dilim ekmek
*1 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı tavuk suyu
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı mayonez
Çerkez Tavuğu (Duru Usulü) Tarifi Yapılışı Tavuk göğüsünü tencereye alıp pişirdikten sonra küçük parçalara ayırıp rondoya koyuyoruz üzerine küçük doğranmış ekmeği, cevizi, tavuk suyunu, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıyoruz rondonun kapağını açıp sıvı yağ ve mayonezi de ekleyip bir tur daha rondodan geçirdikten sonra servis edebilirsiniz Orjinal çerkez tavuğu damak tadıma uygun olmadığı için (kişniş, cevizin has yağı, kurutulmuş kırmızı biber vs )sevdiğim tarifi paylaşmak istedim
Afiyetle
*1 adet tavuk göğüs
*67 adet ceviz
*3 dilim ekmek
*1 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı tavuk suyu
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı mayonez
Çerkez Tavuğu (Duru Usulü) Tarifi Yapılışı Tavuk göğüsünü tencereye alıp pişirdikten sonra küçük parçalara ayırıp rondoya koyuyoruz üzerine küçük doğranmış ekmeği, cevizi, tavuk suyunu, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıyoruz rondonun kapağını açıp sıvı yağ ve mayonezi de ekleyip bir tur daha rondodan geçirdikten sonra servis edebilirsiniz Orjinal çerkez tavuğu damak tadıma uygun olmadığı için (kişniş, cevizin has yağı, kurutulmuş kırmızı biber vs )sevdiğim tarifi paylaşmak istedim
Afiyetle