iltasyazilim
FD Üye
Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet bütün tavuk
*2 diş sarımsak
*3 dilim bayat ekmek içi
*1,5 su bardağı ceviz içi
*1 su bardağı tavuk suyu
sos için
*yağ
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
1
*Suda haşladığımız tavuğu derilerinden ayrı olarak lif lif ayırıyoruz
*Bayat ekmek içlerini 1 bardak tavuk suyu ile ıslatıyoruz
*Cevizleri iyice eziyoruz (bir tülbent yardımı ile ezdiğimiz cevizleri sıkıyoruz
*Çıkan yağı sos içinde kullanmak üzere ayırıyoruz)
*Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırıyoruz
*Bu malzemeye tavukları da ilave ediyoruz
*Ayırdığımız ceviz yağı ile kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdiriyoruz
*Genelde ceviz yağı az çıktığı için bunu tereyağı ile de yapabiliriz
*1 gün dinlendiriyoruz
*Yoğun bir kıvam varsa sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebiliriz Afiyet olsun
*1 adet bütün tavuk
*2 diş sarımsak
*3 dilim bayat ekmek içi
*1,5 su bardağı ceviz içi
*1 su bardağı tavuk suyu
sos için
*yağ
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
1
*Suda haşladığımız tavuğu derilerinden ayrı olarak lif lif ayırıyoruz
*Bayat ekmek içlerini 1 bardak tavuk suyu ile ıslatıyoruz
*Cevizleri iyice eziyoruz (bir tülbent yardımı ile ezdiğimiz cevizleri sıkıyoruz
*Çıkan yağı sos içinde kullanmak üzere ayırıyoruz)
*Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırıyoruz
*Bu malzemeye tavukları da ilave ediyoruz
*Ayırdığımız ceviz yağı ile kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdiriyoruz
*Genelde ceviz yağı az çıktığı için bunu tereyağı ile de yapabiliriz
*1 gün dinlendiriyoruz
*Yoğun bir kıvam varsa sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebiliriz Afiyet olsun