nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet tavuk göğsü
*1 5 litre süt
*Yarım somon bayat ekmek
*1 kase ceviz içi
*2 kaşık tereyağı ya da margarin
*2 diş sarımsak
*Tuzlu, kimyon, karabiber
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı Önce tavukları yıkayalım Yıkadığımız tavukları tencereye koyup üzeri 1, 2 parmak geçene kadar su ekleyelim Ocağın altını açıp tavukları ocakta pişirelim Tavuklar pişerken öteki malzemeleri hazırlayalım Ekmeği parçalayıp bir kabın içerinde sütle beraber ıslatalım Ekmekler yumuşayana dek bir robot yardımı veya havan yardımı ile cevizleri çekelim, cevizleri bir kaseye alalım daha sonra havanda veya ezecek yardımıyla sarımsakları ezelim Tereyağını ya da margarini tavada eritelim, eriyen yağın içine cevizleri ek edip ocakta kavuralım Kavrulan cevizleri bir kenara alalım Pişen tavukları tencereden çıkartıp bir kabın içine didikleyelim Bir tencereye 1 litre sütü koyup ocağa koyalım ve ocakta kaynatalım Kaynayan süte yumuşattığımız ekmekleri ekleyip çırpma teliyle çırpalım, ekmekleri sütün içinde eritelim kıvamı macun kıvamında olması gerekir Ardındaki tavukları, cevizi, sarımsağı tuz, kimyon, karabiberi ekleyip bir güzel çırpalım Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım Soğuduktan sonra servis yapalım
*2 adet tavuk göğsü
*1 5 litre süt
*Yarım somon bayat ekmek
*1 kase ceviz içi
*2 kaşık tereyağı ya da margarin
*2 diş sarımsak
*Tuzlu, kimyon, karabiber
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı Önce tavukları yıkayalım Yıkadığımız tavukları tencereye koyup üzeri 1, 2 parmak geçene kadar su ekleyelim Ocağın altını açıp tavukları ocakta pişirelim Tavuklar pişerken öteki malzemeleri hazırlayalım Ekmeği parçalayıp bir kabın içerinde sütle beraber ıslatalım Ekmekler yumuşayana dek bir robot yardımı veya havan yardımı ile cevizleri çekelim, cevizleri bir kaseye alalım daha sonra havanda veya ezecek yardımıyla sarımsakları ezelim Tereyağını ya da margarini tavada eritelim, eriyen yağın içine cevizleri ek edip ocakta kavuralım Kavrulan cevizleri bir kenara alalım Pişen tavukları tencereden çıkartıp bir kabın içine didikleyelim Bir tencereye 1 litre sütü koyup ocağa koyalım ve ocakta kaynatalım Kaynayan süte yumuşattığımız ekmekleri ekleyip çırpma teliyle çırpalım, ekmekleri sütün içinde eritelim kıvamı macun kıvamında olması gerekir Ardındaki tavukları, cevizi, sarımsağı tuz, kimyon, karabiberi ekleyip bir güzel çırpalım Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım Soğuduktan sonra servis yapalım