iltasyazilim
FD Üye
Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tavuk göğsü
*1 adet kuru soğan ( isteğe bağlı )
*1 adet havuç ( isteğe bağlı )
Tarator sos için:
*4 dilim bayat bayat ekmek içi
*2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
*1, 52 su bardağı tavuk suyu
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için:
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı Soğanı ve havucu dörde bölüyoruz, tavuk etini de ilave ederek üzerine iki parmak geçecek şekilde su ilave ederek pişene kadar haşlıyoruz*Pişen eti çok ince şekilde didikleyip kenara soğumaya bırakıyoruz*Ekmek içini, sarımsağı rondodan geçiriyoruz*Cevizleri hafif iri şekilde rondodan geçiriyoruz*Karıştırma kabına cevizi ekmek, içini, karabiberi, kırmızı biberi alıp karıştırıyoruz*Yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edip katı olmayan bir kıvam elde ediyoruz*Didiklediğimiz tavuk parçalarını da taratora ekleyip karıştırıyoruz*Hazırladığımız çerkez tavuğunu servis tabağına alıp zeytin yağında hafif yaktığımız kırmızı pul biberi gezdiriyoruz
NOT: Ben cevizleri çerkez tavuğunun içinde hafif iri severim siz istemezseniz eyer ekmekle beraber rondodan geçirirsiniz*Çerkez tavuğunu katı sevmem onun için tavuk suyu ölçüsünü iki su bardağı koydum siz yavaş yavaş ilave ederek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlarsınız
AFİYET OLSUN
*500 gr tavuk göğsü
*1 adet kuru soğan ( isteğe bağlı )
*1 adet havuç ( isteğe bağlı )
Tarator sos için:
*4 dilim bayat bayat ekmek içi
*2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
*1, 52 su bardağı tavuk suyu
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için:
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı Soğanı ve havucu dörde bölüyoruz, tavuk etini de ilave ederek üzerine iki parmak geçecek şekilde su ilave ederek pişene kadar haşlıyoruz*Pişen eti çok ince şekilde didikleyip kenara soğumaya bırakıyoruz*Ekmek içini, sarımsağı rondodan geçiriyoruz*Cevizleri hafif iri şekilde rondodan geçiriyoruz*Karıştırma kabına cevizi ekmek, içini, karabiberi, kırmızı biberi alıp karıştırıyoruz*Yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edip katı olmayan bir kıvam elde ediyoruz*Didiklediğimiz tavuk parçalarını da taratora ekleyip karıştırıyoruz*Hazırladığımız çerkez tavuğunu servis tabağına alıp zeytin yağında hafif yaktığımız kırmızı pul biberi gezdiriyoruz
NOT: Ben cevizleri çerkez tavuğunun içinde hafif iri severim siz istemezseniz eyer ekmekle beraber rondodan geçirirsiniz*Çerkez tavuğunu katı sevmem onun için tavuk suyu ölçüsünü iki su bardağı koydum siz yavaş yavaş ilave ederek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlarsınız
AFİYET OLSUN