iltasyazilim
FD Üye
Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1 su bardağı nişasta
*15 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı kakao
Süslemesi için;
*2 paket 80 gramlık çikolata
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Severek takip ettiğim @sumeyyeomer’in bu leziz tarifini muhakkak denemelisiniz
Tarifin en önemli özelliği, bir hamurla birkaç çeşit kurabiye elde ediyor olmamız Aynı zamanda bayatlamayan bu kurabiyelerle keyifli çay saatleri geçirebilirsiniz
Gelelim yapılışına?
1
*İlk olarak yumurta, tereyağı, şeker ve sıvı yağ, şeker içerisinde eriyene kadar çırpılır
*Şeker içerisinde eriyip homojen hale geldikten sonra kabartma tozu, nişasta ve vanilya eklenerek yoğurulmaya başlanır
*Daha sonra un kontrollü olarak eklenir
*Hamur, kıvama gelmeden hemen önce üç parçaya ayrılır
*Hamurun bir parçasına 2 yemek kaşığı kakao ilave edilerek yoğrulur (hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır ihtiyaç duyulursa un eklenebilir)
*Diğer iki parçaya un eklenerek kıvam alması sağlanır ve kurabiye hamuru elde edilir
*Kurabiye hamurlarımız hazır Bu aşamadan sonra sıra hayal gücümüzü konuşturmaya geliyor
*Ben, sade hamuru iki parçaya bölüp birine bir avuç kadar damla çikolata ekledim
*Daha sonra hazırladığım üç farklı hamuru şekillendirmeye başladım
*Cevizden küçük toplar yaparak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine çatalla bastırdım (Hamurlara istenilen her şekil verilebilir)
*Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında( mümkünse alt üst ayarında) kurabiyelerin üzerleri pembeleşene kadar pişirilir
*Kurabiyeler fırından çıkıp soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata, fıstık ve Hindistan cevizi ile istenilen şekilde süslenir
*Çikolatalar donduktan sonra sunum tabağına alınarak servise hazır bir hale getirilir Afiyet olsun??
*250 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1 su bardağı nişasta
*15 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı kakao
Süslemesi için;
*2 paket 80 gramlık çikolata
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Severek takip ettiğim @sumeyyeomer’in bu leziz tarifini muhakkak denemelisiniz
Tarifin en önemli özelliği, bir hamurla birkaç çeşit kurabiye elde ediyor olmamız Aynı zamanda bayatlamayan bu kurabiyelerle keyifli çay saatleri geçirebilirsiniz
Gelelim yapılışına?
1
*İlk olarak yumurta, tereyağı, şeker ve sıvı yağ, şeker içerisinde eriyene kadar çırpılır
*Şeker içerisinde eriyip homojen hale geldikten sonra kabartma tozu, nişasta ve vanilya eklenerek yoğurulmaya başlanır
*Daha sonra un kontrollü olarak eklenir
*Hamur, kıvama gelmeden hemen önce üç parçaya ayrılır
*Hamurun bir parçasına 2 yemek kaşığı kakao ilave edilerek yoğrulur (hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır ihtiyaç duyulursa un eklenebilir)
*Diğer iki parçaya un eklenerek kıvam alması sağlanır ve kurabiye hamuru elde edilir
*Kurabiye hamurlarımız hazır Bu aşamadan sonra sıra hayal gücümüzü konuşturmaya geliyor
*Ben, sade hamuru iki parçaya bölüp birine bir avuç kadar damla çikolata ekledim
*Daha sonra hazırladığım üç farklı hamuru şekillendirmeye başladım
*Cevizden küçük toplar yaparak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine çatalla bastırdım (Hamurlara istenilen her şekil verilebilir)
*Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında( mümkünse alt üst ayarında) kurabiyelerin üzerleri pembeleşene kadar pişirilir
*Kurabiyeler fırından çıkıp soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata, fıstık ve Hindistan cevizi ile istenilen şekilde süslenir
*Çikolatalar donduktan sonra sunum tabağına alınarak servise hazır bir hale getirilir Afiyet olsun??