iltasyazilim
FD Üye
Çeşitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı içine beyazi dışına
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma toz
*1 su bardağı pudra şeker
*1 su bardağı nisasta
*Alabildiği kadar un
Üzeri için;
*Hazır çikolata sos
*Fındık
*Hindistan cevizi
Çeşitli Kurabiye Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi katıp bir kapta yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz Daha sonra yuvarlak yapıp parmağınızla ortasını hafifçe açıyoruz Önce yumurta akına sonra fındığa buluyoruz Bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine hazır çikolata sos sürüyoruz Ben aynı hamurdan değişik şekiller yaptım Bu sizin tercihinize kalmış Afiyet olsun
*200 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı içine beyazi dışına
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma toz
*1 su bardağı pudra şeker
*1 su bardağı nisasta
*Alabildiği kadar un
Üzeri için;
*Hazır çikolata sos
*Fındık
*Hindistan cevizi
Çeşitli Kurabiye Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi katıp bir kapta yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz Daha sonra yuvarlak yapıp parmağınızla ortasını hafifçe açıyoruz Önce yumurta akına sonra fındığa buluyoruz Bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine hazır çikolata sos sürüyoruz Ben aynı hamurdan değişik şekiller yaptım Bu sizin tercihinize kalmış Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.