iltasyazilim
FD Üye
Çeşitli Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*2 su bardağı ılık su
*Yarım kibrit kutusu yaş maya
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Aldığı kadar un
Sosu;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*23 yemek kaşığı su
*1 tatlı kaşığı kekik
*23 diş sarımsak
*(Ben salçayla yazdan hazırladığım domates sosunu karıştırarak kullanıyorum)
Sosun Üzerine;
*150 gram kaşar
Üst malzeme:
*Karışık pizza için;
*Doğranmış sucuk, salam, sosis
*Doğranmış domates ve çarliston biber
*Doğranmış mantar
*Konserve mısır
*Dilerseniz çekirdeği doğranmış siyah zeytin
Ton Balıklı pizza için
*300 gram kadar ton balığı(bu miktarı tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz )
*Dövülmüş 23 diş sarımsak (piştikten sonra servis edilirken pizza üzerine az miktarda 12 kaşık su ile sulandırılmış Olarak üzerine serpilmesi için )
*Turşu cin biber(piştikten sonra servis ederken yanında )
Ispanaklı için
*Yarım kilogram ıspanak
*Ispanağı sotelemek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Biraz tuz 1 çay kaşığı kadar
*Biraz pul biber
*100 gram mazerolla peyniri
Mantarlı Soğanlı için;
*3 orta boy soğan
*23 yemek kaşığı sıvı yağ(soğanlar ince yarım ay olarak doğranıp sıvı yağ ile hafif sotelenir biraz tuz eklenir )
*350 gram mantar(ince doğranmış)
*
Çeşitli Pizzalar Tarifi Yapılışı Hamurun hazırlanması: Ilık su maya tuz ve şeker yoğurma kabına alınarak karıştırılır 10 dakika kadar bekletildikten sonra sıvı yağ eklenerek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur 45 dakika kadar (bu ortamın sıcaklığına göre 30 dakika da olabilir ) Belirttiğim miktar hamur bir fırın tepsisi içindir Hatta çok daha ince isterseniz suyu yarım bardak azaltabilirsiniz Ben bu hamuru 2 orta boy pizza tepsisi için kullanıyorum Şunu belirteyim ki ben her seferinde belirttiğim miktarın 3 katından daha fazlasını kullanıyorum Hep yetmeyecek kaygısı yaşıyorum… Hamur dinlenip kabardıktan sonra yapılacak tepsiye göre 1 veya 2 beze haline getirilip yarım santimetre kalınlığında açılır Önce salça sos konularak sürülürÜzerine üstünü kaplayacak biçimde kaşar rendesi serpiştirilir Üzerine karışık *pizza için: * *belirtilen malzemeler yerleştirilirDilerseniz kaşar rendesinden alttaki kadar olmasa da biraz da üstüne serpiştirilir Ton balıklı için: Sos ,kaşar ve üzerine yağı süzülmüş konserve ton balık serpiştirilir Soğanlı ve mantarlı için: Yağda sotelenmiş soğanlar kaşar üzerine serpiştirilir ve üzerine ince dilimlenmiş mantar dizilir Ispanaklı için : Diğerlerinde olduğu gibi önce salçalı sos sonra kaşar ve üzerine yağda hafif diriliği geçinceye kadar kavrulmuş ıspanak dizilir Ispanağın üzerine ince dilimlenmiş mazorella dizilir * Hazırlanan pizza *200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir Pizzalarımın lezzeti konusunda iddaalıyım Özenle yapılan her yemeğin lezzetinin iyi olacağını düşünüyorum Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık su
*Yarım kibrit kutusu yaş maya
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Aldığı kadar un
Sosu;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*23 yemek kaşığı su
*1 tatlı kaşığı kekik
*23 diş sarımsak
*(Ben salçayla yazdan hazırladığım domates sosunu karıştırarak kullanıyorum)
Sosun Üzerine;
*150 gram kaşar
Üst malzeme:
*Karışık pizza için;
*Doğranmış sucuk, salam, sosis
*Doğranmış domates ve çarliston biber
*Doğranmış mantar
*Konserve mısır
*Dilerseniz çekirdeği doğranmış siyah zeytin
Ton Balıklı pizza için
*300 gram kadar ton balığı(bu miktarı tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz )
*Dövülmüş 23 diş sarımsak (piştikten sonra servis edilirken pizza üzerine az miktarda 12 kaşık su ile sulandırılmış Olarak üzerine serpilmesi için )
*Turşu cin biber(piştikten sonra servis ederken yanında )
Ispanaklı için
*Yarım kilogram ıspanak
*Ispanağı sotelemek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Biraz tuz 1 çay kaşığı kadar
*Biraz pul biber
*100 gram mazerolla peyniri
Mantarlı Soğanlı için;
*3 orta boy soğan
*23 yemek kaşığı sıvı yağ(soğanlar ince yarım ay olarak doğranıp sıvı yağ ile hafif sotelenir biraz tuz eklenir )
*350 gram mantar(ince doğranmış)
*
Çeşitli Pizzalar Tarifi Yapılışı Hamurun hazırlanması: Ilık su maya tuz ve şeker yoğurma kabına alınarak karıştırılır 10 dakika kadar bekletildikten sonra sıvı yağ eklenerek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur 45 dakika kadar (bu ortamın sıcaklığına göre 30 dakika da olabilir ) Belirttiğim miktar hamur bir fırın tepsisi içindir Hatta çok daha ince isterseniz suyu yarım bardak azaltabilirsiniz Ben bu hamuru 2 orta boy pizza tepsisi için kullanıyorum Şunu belirteyim ki ben her seferinde belirttiğim miktarın 3 katından daha fazlasını kullanıyorum Hep yetmeyecek kaygısı yaşıyorum… Hamur dinlenip kabardıktan sonra yapılacak tepsiye göre 1 veya 2 beze haline getirilip yarım santimetre kalınlığında açılır Önce salça sos konularak sürülürÜzerine üstünü kaplayacak biçimde kaşar rendesi serpiştirilir Üzerine karışık *pizza için: * *belirtilen malzemeler yerleştirilirDilerseniz kaşar rendesinden alttaki kadar olmasa da biraz da üstüne serpiştirilir Ton balıklı için: Sos ,kaşar ve üzerine yağı süzülmüş konserve ton balık serpiştirilir Soğanlı ve mantarlı için: Yağda sotelenmiş soğanlar kaşar üzerine serpiştirilir ve üzerine ince dilimlenmiş mantar dizilir Ispanaklı için : Diğerlerinde olduğu gibi önce salçalı sos sonra kaşar ve üzerine yağda hafif diriliği geçinceye kadar kavrulmuş ıspanak dizilir Ispanağın üzerine ince dilimlenmiş mazorella dizilir * Hazırlanan pizza *200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir Pizzalarımın lezzeti konusunda iddaalıyım Özenle yapılan her yemeğin lezzetinin iyi olacağını düşünüyorum Afiyet olsun