iltasyazilim
FD Üye
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bardak kırmızı mercimek
*1 tane soğan rendesi
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*Yeteri kadar sıcak su ( Varsa et veya tavuk suyu)
*Tuz
TERBİYESİ İÇİN;
*1 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*Yarım limon suyu
ÜZERİNE;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Pul biber
*Kuru nane
*4 kaşık sıvı yağ
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyalım, soğan rendesini ilave edip hafif kavuralım Daha sonra unu ekleyelim ve rengi sararana kadar kavuralım Kırmızı mercimeğini koyalım ve tuzunu da ekleyelim Kaynar suyu ( varsa et veya tavuk suyu) ekleyip kaynatalım Pişen çorbayı blenderdan geçirelim Çorba koyu olduysa arzunuza göre biraz daha kaynar su ilave ederek kıvamını ayarlayabiliriz
Ayrı bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu ve sütü karıştıralım ve çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim, biraz daha kaynatalım
Bir tavaya yağı, salçayı, pul biberi ve kuru naneyi koyup hafif kavurup çorbaya dökelim
AFİYETLER OLSUN
NOT: Ben tavuk bulyon kullandım, bu şekilde de lezzetli oldu
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bardak kırmızı mercimek
*1 tane soğan rendesi
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*Yeteri kadar sıcak su ( Varsa et veya tavuk suyu)
*Tuz
TERBİYESİ İÇİN;
*1 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*Yarım limon suyu
ÜZERİNE;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Pul biber
*Kuru nane
*4 kaşık sıvı yağ
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyalım, soğan rendesini ilave edip hafif kavuralım Daha sonra unu ekleyelim ve rengi sararana kadar kavuralım Kırmızı mercimeğini koyalım ve tuzunu da ekleyelim Kaynar suyu ( varsa et veya tavuk suyu) ekleyip kaynatalım Pişen çorbayı blenderdan geçirelim Çorba koyu olduysa arzunuza göre biraz daha kaynar su ilave ederek kıvamını ayarlayabiliriz
Ayrı bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu ve sütü karıştıralım ve çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim, biraz daha kaynatalım
Bir tavaya yağı, salçayı, pul biberi ve kuru naneyi koyup hafif kavurup çorbaya dökelim
AFİYETLER OLSUN
NOT: Ben tavuk bulyon kullandım, bu şekilde de lezzetli oldu