iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
15 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın
Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın
Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 56 dakika kavurun Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın Ateşten alıp pilava ilave edin Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın
15 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın
Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın
Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 56 dakika kavurun Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın Ateşten alıp pilava ilave edin Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın